Design francez interior – Culori, Materiale, Mobilier, Amenajari

decor si design in stil francez design francez

In Franta casele vorbesc si ele cu accent. Numai visand la stilul frantuzesc ma simt unica si deosebita. Francezii, nu stiu daca prin romantismul sau distinctia lor, au acest dar, darul de a fi cu adevarat speciali.  Cu o eleganta metropolitana, designul interior frantuzesc este  la fel de special, frumos, romantic si visator ca si poporul care l-a creat. Cati dintre voi v-ati imaginat luand aminte la un splendid decor francez si astazi inca visati sa il puteti materializa?

Pentru voi cei care sperati la acest lucru, astazi voi face o scurta prezentare a ceea ce inseamna acest design francez si cu ce elemente trebuie sa lucrati ca sa il puteti obtine.

Culori

Stilul frantuzesc este caracterizat de o paleta de culori interesante, tonuri neutre in combinatie cu unele pastelate, de auriu si galben, verde, albastru, caramiziu, bordeaux, tonuri care subliniaza aspectul rustic, vechi dar si foarte primitor al locuintei.
Sunt preferate culorile usor estompate, cu un aspect antichizat.

Mobilier

Este supradimensionat, cu margini rotunjite, observandu-se astfel o influenta regala. Piesele de mobilier au linii simple, chiar daca sunt pictate cu motive specifice, nu sunt decorate in exces.
Mobilierul frantuzesc are un aspect antic. Poate fi confectionat fie din lemn masiv atent lacuit, fie sa prezinte urme de vopsea cojita, cu pete de rugina sau vopsea decolorata ce dau o nota de unicitate casei.
Vopseaua decojita, peretii ciobiti si caramizile nefinisate, acoperite cu straturi subtiri de vopsea alba sunt de altfel elemente ce dau unicitate unui decor frantuzesc.

Materiale 

Materialul definitoriu pentru stilul frantuzesc este panza evidentiata de prezenta infloriturilor bogate sau a obiectelor curbate.
Modelele florale si culorile pastelate ale materialelor textile completeaza si dau o nota intima decorului.
Perdelele in culori calde confectionate din materiele diafane, prinse cu panglici sau snururi sunt nelipsite dintr-un decor frantuzesc.

Accesorii

Targurile si magazinele de antichitati sunt locuri ideale de unde iti poti achizitiona piese decorative pentru o amenajare in stil frantuzesc .
Candelabrele, cuferele, veiozele si oglinzile vintage vor da un aer nobil si elegant incaperii.
Serviciile din argint, portelan albastru sau alb, adesea asezate simetric in dulapuri sau suspendate direct de-a lungul peretelui sunt alte elemente specifice stilului frantuzesc.

design interior frantuzesc - design francez

tapet si lampa

design interior frantuzesc - design francez

tapet in dungi

design interior cu tapet - design francez

design interior frantuzesc

design interior opulent - design francez

camera luminoasa

mobila si tapiterii vintage stil francez - design francez

tapet design francez

Sursa foto

decor si design in stil francez
10 poze au fost adaugate la acest articol.

Vezi galeria →