Detalii din bucatarie – parcă nu-i ca la noi acasă

mobila de bucatarie dining sub forma de bar Santa Rosa

Am început să remarc detalii din bucatarie prima data când aveam ocazia să ies în afara țării în 1997. Parcă până atunci toate păreau cam la fel, însă în împrejurimile Parisului am remarcat întâia oară că parcă ” nu-i ca la noi”. Cred că face parte din procesul de maturizare a oricărui copil, momentul când realizează că-n alte case, că-n alte familii nu-i cum e la el acasaă.

detalii de bucatarie

bucatarie cu lemn masiv si piatra

bucatarie cu semineu

Santa Rosa

Aspect vintage în încăpere boltită, cu mobila din lemn masiv și detalii din bucatarie tipic franceză – rurală

bucatarie franceza de tara

bucatarie franceza

bucatarie italieneasca

bucatarie luxurianta

bucatarie moderna

Detalii din bucatariealbă – imaculată, cu insulă și scaune tip bar.

bucatarie scandinava

Luminator în plafon si suprafață vitrată generoasă pentru un lucru în condiții optime de lumină.

bucatarie vintage - Detalii din bucatarie

detalii din bucatarie

Sunt de-a dreptul fascinat de vesela vintage, cu multe instrumente de lemn, in boluri de ceramică. N-am fost învățați că bucătăria poate fi decorată, că s-ar putea aplica tușe estetice în spații utilitare. Astăzi, când canalele TV abundă de emisiuni cu bucătari celebri și avem șansa de a vedea și alte lumi sunt fermecat de diversitate. Urmăresc mai mult contextul, peisajul, amenajarea interioară a unei bucătării decât detalii din bucatarie ca interes culinar.

mobila de bucatarie din mahon Detalii din bucatarie

Am publicat acest articol demult, cu gândul la a păstra pe mai târziu colecții de imagini la care să apelez când voi avea nevoie de inspirație pentru propria mea casă. Mi-am exersat deja priceperea, meșterind la casuța de la livadă și acum sper ca următorii ani să îmi permită să văd împlinit visul de a locui la o casă construită de mine.

Acest tip de mobilier, necesar pentru mobilarea spațiilor de gătit, nu se găsește în catalogul nostru de mobilă. Personal cred că fiecare bucătărie e nevoie să fie mobilată în mod particular, cu mobilă la comandă. Dragoș Costache, Ionuț Dragnea sau Nicolae Roșioru sunt nume pe care merită să le căutați în aceste pagini pentru a găsi portofoliile unor meșteri tâmplari excepționali. Detalii din bucatarie mai frumoase ca și cele din imaginile de mai sus găsiți doar imaginându-vă propria casă.

bucatarie
12 poze au fost adaugate la acest articol.

Vezi galeria →

2 comentarii Adaugă comentariu

  1. #1 Comentariu nou

    Doresc sa intreb, daca dumneavoastra aveti si productie , aveti posibilitatea sa executati primul model de birou din stejar , cel curbat. M-ar interesa 2 birouri si poate alte articole pe aceaisi tema.
    Maximilian ( e-mail: esma@mail.com ) Multumesc

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.