Fascinatia steampunk – Joben Bistro!

Joben Bistro pub steampunk

Joben Bistro – design steampunk românesc

La Joben Bistro spun: “Steampunk” si mă gandesc la o haina de piele, la o crinolina,  ochelari de pilot si o arma retro. Acest concept este un subgen al stiintifico-fantasticului si fictiunii speculative, care a devenit proeminent in anii ’80-’90 ai secolului trecut si care este greu abordabil de cei fara cunostinte temeinice.

Mai pe intelesul nostru, frumusetea stilului victorian se imbina cu elemente ale tehnologiei masinariilor cu aburi ale revolutiei industriale din Anglia, insotite de accente gotice. Conceptele folosite sunt alaturate in mod surprinzator: trecut vs viitor, forta umana vs forta tehnologica.

Reteta acestui stil: se iau ingrediente ca si mobilier/accesorii din epoca victoriana, se amesteca cu elemente decorative din epoca revolutiei industriale, se adauga lampi cu gaz, caramide si tezi de cupru/alama, iar la sfarsit se condimenteaza cu culori metalice, inchise, grele si “prafuite”

Trecand in revista acesti termeni introductivi, astazi vreau sa recomand o experienta steampunk fascinanta, un spectacol vizual pe care il puteti regasi la “ Joben Bistro ” din Cluj-Napoca.

Ei bine, cei de la 6th Sense Interiors impreuna cu Norbert, managerul acestui Bistro au creat un paradis pentru iubitorii romanelor lui H.G.Wells și Jules Verne.

Ludicul și-a făcut loc în imaginația noastră, îndemnându-ne să ne jucam cu obiectele, texturile și mai ales cu lumina ambientală. Astfel, încet am deviat spre steampunk, stilul care și-a pus amprenta asupra acestui loc, însuflețindu-l, făcând posibilă întoarcerea în timpuri fantastice.”, precizeaza cei de la 6th Sense Interiors, intr-un interviu acordat celor de la ilovecluj.ro

Ce-a iesit?  Haideti sa descoperim impreuna! Daca ești din Cluj sau ai drum pe acolo poți merge singur să vezi ce și cum.

Atentie! Urmatoarele imagini te fac sa te indragostesti iremediabil de acest stil!

Joben Bistro – imagini

Joben Bistro

amenajari interioare steampunk

design interior steampunkdeco pub

elemente decorative steampunk

Joben Bistro steampunk

mobilier victorian

pub steampunk

steampunk

Jobe Bistro Cluj Napoca

steampunk in Cluj Napoca

Tot din Cluj merită să mai citești – Urban Grill Chop – din inima Ardealului, de la Cluj Napoca

Joben Bistro
10 poze au fost adaugate la acest articol.

Vezi galeria →

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.