Gradient – măsuță de cafea din lemn – concept Eli Chissick

designer mobila Eli Chissick – Gradient

Eli Chissick se joacă cu materialul inventând prin Gradient ceva existent, dar niciodată prezentat în acest fel. Materialul e principalul care contează, este variat, forma e intenționat simplificată la maxim pentru a nu se pierde valoarea materialului. Lemnul, din mai multe esențe diferite, este îmbinat gradual, de la nuanțe închise spre cele deschise. Eli Chissick imaginează mobila din lemn masiv, pentru că iubește lemnul, îl apreciază ca material, nu ca suport. Îi place textura, culoarea, naturalețea materialului.

S-ar putea folosi această masă ca etalon pentru paleta de culori din care cineva să aleagă și să prezinte designerului său de interioare ce fel de nuanțe își dorește. Aș sugera că orice fabricant de piese de mobilier să-și inventeze propriul etalon de culori în acest mod, prin includerea lor într-un obiect funcțional, central, care poate fi în mijlocul discuțiilor literalmente.

designer mobila - Gradient
Eli Chissick – Gradient

Oak, Wenge, Maple, Walnut, Emboya – adică stejar, wenge, arțar, castan și emboya, 5 tipuri de lemn și afirm cu mândrie că stejarul este cel cu care se începe enumerarea. Cred că pentru oricine are celuloză în fibre, stejarul participă la numărătoare, la design sau la orice îți trece prin cap, în mod natural, nu mai e nici o șmecherie, pur și simplu spui stejar fluent, lipsa lui poate ai remarca-o sau ți s-ar părea că ceva e nepotrivit.

Apoi wenge, pe care din păcate mulți români îl consideră culoare când el e un lemn. E un copac, cu diverse nuanțe de culoare, în general cunoscut nouă ca fiind un fel de maro-ruginiu, nuanță închisă. Tot acest wenge, dacă provine din altă exploatație poate fi în toate nuanțele maro-ului, de la cafeniu până la culori similare a ceea ce noi denumim Old English, un maro închis, fibrat cu negru.

designer mobila - Gradient
Eli Chissick – Gradient
designer mobila - Gradient
Eli Chissick – Gradient

Pentru proiectul Beneton s-a folosit alt lemn – Oak, Ipea, Walnut and Sikamor – stejar, lemn de ipea, castan și sicamor.

designer mobila Beneton
Eli Chissick – Beneton
designer mobila
Eli Chissick – Beneton

Toate proiectele cu aglomerări de nuanțe de lemn și contraste am remarcat că conțin stejar.

Deci, cu drag, de stejar.

designer mobila
4 poze au fost adaugate la acest articol.

Vezi galeria →

2 comentarii Adaugă comentariu

  1. #1 Comentariu nou

    Interesant conceptul! Ar fi interesant și prețul sau de unde se pot achiziționa astfel de obiecte. 🙂

    • nu e prima intrebare pe acest subiect. Sunt concepte din afara tarii, nu cred ca cineva aduce astfel de piese, e greu de facut comert pe acest segment ingust. In schimb, cred ca se pot comanda international.

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.