Gravity Balans Chair – designer Peter Opsvik

peter opsvik instructiuni de folosire pentru o femeie

Peter Opsvik

peter opsvik

Un nume de designer poate necunoscut românilor, dar foarte apreciat în țara sa, Norvegia, Peter Opsvik a abordat designul prin ambele extreme, asigurând creațiilor sale elemente de design rațional și funcțional, concomitent cu expresionismul situat în antifază cu primele caracteristici. Este apreciat pentru creațiile sale care reconsideră șezutul, prin forme de scaune extrem de bine apreciate de public, fiind cel care a publicat cartea Rethinking Sitting, dar și cel care a imaginat printre multe altele si scaunul Gravity Balans Chair.

peter opsvik
citate celebre Opsvik

Opsvik a cercetat daca noțiunea de suport al corpului pentru un șezut confortabil este importantă, prin libertatea de miscare ca componentă a susținerii corpului. A privit libertatea de mișcare dintr-o perspectivă nouă a poziție de șezut.

După cum sugerează numele, corpul uman așezat în acest scaun simte senzația de imponderabilitate. În poziția complet balansat pe spate picioarele ajung mai sus decât inima și întreg corpul se leagănă în ritmul respirației, cu un sentiment deplin de anulare a propriei greutăți corporale. Cu un suport complet pentru coloana și cap, ocupantul poate să beneficieze de relaxarea totală. Scaunul are și funcționalitate practică, putând fi folosit pentru a lucra la un birou sau pentru a citi. Peter Opsvik imprimă tuturor modelelor sale elemente din cele două capete contrastante ce domina designul scandinav, ca curent general de inspirație.

peter opsvik
peter opsvik
peter opsvik
peter opsvik
peter opsvik
relaxare totala
peter opsvik

Update 2017 – am scris despre șezlonguri mai multe articole, este un segment important pentru accesorizarea grădinii sau teraselor pe timpul verii. Nu cred că cineva poate exclude un șezlong pentru bronzat și știu că firmele care se ocupă de design acorda atenție acestui segment an de an. Se caută surprinderea potențialilor clienți cu forme noi, deși principul care stă la baza balansului în poziție întinsă a corpului este neschimbat.

Articole scrise pe aceeași temă : Sezlonguri din lemn – ideale pentru grădina ta  – Șezlong din lamele de lemn curbate – Sezlong pentru dependentii de device-uri portabile

relaxare totala
8 poze au fost adaugate la acest articol.

Vezi galeria →

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.