Idei de amenajare a mansardei | Locuinta la mansarda

Structura de lemn, cu furnir aplicat Structura centrala cu functii multiple – vedere dinspre toaleta

 

In mod obisnuit tratam mansarda ca si un spatiu incadrat intre elementele structurale ale acoperisului si cautam idei de amenajare prin separarea spatiului cu pereti. Comun, neinspirat si risipa de utilitate nejustificata.

Pentru o varianta cu adevarat out-of-the-box, incercati sa tratati spatiul privind din interior spre exterior si sa identificati utilitatile de care aveti nevoie. Living, dormitor, bucatarie, baie. Nu e garsoniera, nu e apartament, e un spatiu de locuit. Separarea fata de restul cladirii se face prin partea de acces iar usile lipsesc cu desavarsire in interiorul spatiului de locuit. Gresit, exista una … accesul si intimitatea toaletei. Nu a baii, pentru ca baie veti face intr-o cada expusa vederii.

Poate e nevoie de un locatar sau un cuplu, mai neconformisti, desi daca luam in calcul uzantele de zi cu zi, nimeni nu face baie cind are musafiri, deci intimitatea si dezinvoltura poate fi un aspect de mentionat pentru relatiile din interiorul unui cuplu. Nu e un spatiu de locuit pentru o familie cu copii, este un refugiu pentru un cuplu modern, agitat, cu viata „on the run”, care regaseste in unicitatea caminului detasarea fata de cotidian.

Ideile folosite sint geniale, albul predomina pentru a oferi senzatia de spatiu, decorurile sint minimale si elementele constructive ale acoperisului au fost folosite inteligent pentru delimitarea utilitatilor.

Structura centrala cu functii multiple - vedere dinspre toaleta

Bucatarie incastrata

Canapele incastrate in zidurile din jur

Cada incastrata in perete

Detaliu de canapea incorporata in perete

Elemente de utilitate tip sufragerie incastrate in perete

Cada incastrata in perete – amenajare atipica

 

Sursa

Amenajare garsoniera
11 poze au fost adaugate la acest articol.

Vezi galeria →