Idei de amenajare cu alte culori complementare pentru culoarea turcoaz

alb si turcoaz Bucatarie superba cu alb si turcoaz

Am o bucătărie cu faianță turcoaz. Până la momentul de descriere completă a acestei culori e o filozofie întreagă. Mobila de bucătarie, pe care astăzi am încercat să o desenez a mers bine, la 3 firme diferite, doar la partea de alegere a culorilor ne-am blocat.

culori și nuanțe
aqua turquoise teal

Momente triste, regrete, chiar idei de schimbare radicală, ceea ce nu ar fi tocmai indicat, ne-au traversat, și pe mine și pe Adriana. Ea e partea sensibilă a cuplului, vede mai ușor partea care ține de design. Pentru mine e important tot ce ține de ergonomie, dimensionare, acces facil la toate utilitățile … d-astea, inginerești. Am venit acasă, la taste și ne-am pus pe căutat ce și cum ar merge cel mai bine cu faianța noastră turcoaz.

Prima dată să o lămurim cu nuanțele. Teal, aqua, turcoaz. Engleza e mai înțelegătoare și Google returnează mai multe dacă-l întrebi în limba lui maternă. Pintrestul la rândul lui este o sursă bună de explicații vizuale.

Nuanțele care par a fi complementare pentru turquoise sau turcoaz fac parte din familia lemnului, în diverse finisaje, și tonurile diverse de negru/gri și albul nuanțat spre fildeș, crem sau cu tipare cu model de piatra, sare/piper sau unicolor.

Mi-a venit sufletul la loc, nu mai cred că trebuie schimbată faianța, trebuie doar ales inspirat, astfel încât turcoazul să fie pata de culoare ce înviorează spațiul.

Ce părere aveți? Mi-ar prinde bine câteva idei …

Update 2018 : Am mai scris pe tema asta și alte articole, pare ce am reușit să mă edific.  Inspiratie de vara și Comoda cu sertare vopsita acasa

 

alb si turcoaz
piese de bucatarie cu nuante de turcuaz
alb si turcoaz
pardoseala mustar petetii turcoaz si mobila alba
alb si turcoaz
Bucatarie superba cu alb si turcoaz
alb si turcoaz
Bucatarie cu mozaic marunt si mobila alba
alb si turcoaz
diverse electrocasnice
alb si turcoaz
Bucatarie
alb si turcoaz
Bucatarie alba cu o pata de turquoise pe pereti
alb si turcoaz
aranjamente de bucatarie
alb si turcoaz
alb pentru bucatarie
culori și nuanțe
9 poze au fost adaugate la acest articol.

Vezi galeria →

2 comentarii Adaugă comentariu

  1. #1 Comentariu nou

    Bestial. O culoare care este pe placul meu. Doar ca e mai greu sa gasesti electrocasnice in culoare aceasta.

  2. #2 Comentariu nou

    Bună,
    Nu știu in ce stadiu mai ești cu turquoise ul, eu plănuiesc i bucătărie de culoarea gri turquoise (ikea) si ma tot gândesc cu ce tip sa o combin, dar și cu ce pardoseala.
    Alegeri grele, mai ales dacă faci topul de lemn, pardoseala vs fi alta nuanță dacă alegi maro. Dacă alegi gri, sunt prea multe culori…. Detalii, câte detalii!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.