Surse de lumina – Iluminarea unei incaperi decorate predominant cu lemn

Cub Iluminat din Interior Cub Iluminat din Interior

Corpurile de iluminat cu abajur sunt considerate de cele mai multe ori surse de lumina indirecte, dacă fasciculul nu intră în privirea celor care folosesc acea încăpere.

Cub Iluminat din Interior
Cub Iluminat din Interior

Ca si caz particular de studiu, un designer merita sa ia bani buni si munciti ca sa elaboreze iluminarea corecta a unui spatiu. E o parte trecuta cu vederea a decorului interior si totusi vitala. Acordati atentie si nu lacrimati pentru un banut platit in plus peste valoarea pieselor ce va decoreaza casa.

Pentru ca toate alegerile voastre consumatoare de timp si nervi sa nu fi fost in van si banii investiti in mobila, decoratiuni sau zugraveli sa poata fi pusi in valoare cel mai bine, lumina trebuie sa „cada” in modul cel mai ideal. Pentru un spatiu cu mobilier predominant inchis la culoare, indrazniti sa iluminati incaperea prin zone de culori vii, chiar rebele, dar respectand in mare paleta cromatica. Lumina naturala le va imbratisa nebanuit de placut.

Crystal Cove amenajare interioara
designer Michael Fullen Design Group

Spatiile mici, unde lemnul predomina, sunt in general private de reflexii si de aceea trebuie asigurata o iluminare corespunzatoare pe mai multe nivele. Tavanul si inca un nivel mai apropiat de podea asigura ochiului confortul de a se bucura pe deplin, descoperind detalii de decor. Se evita astfel umbrirea excesiva a unor zone din incapere.

surse de lumina indirecta
Ian Engberg

Obtineti lumina din mai multe surse. Chiar daca iluminarea naturala pe timpul zilei este suficienta, seara apelati la surse multiple si diferite de lumina, fiecare dintre aceestea contribuind la o distributie uniforma in incapere, acoperind mai mult din spectrul de caldura  a intensitatii luminoase.

surse de lumina
Craig Denis
Cu drag, de moda veche.

1 comentariu Adaugă comentariu

  1. #1 Comentariu nou

    Stiti cum se face mierea fara gust? Se face sirop din zahar se pune in vase intinse langa stupina iar albinele proceseaza siropul.

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.