Inspiratie de vara – culoarea turcoaz

Obiectele care au culoarea turcoaz sunt primele care se cumpără din orice spațiu comercial. Se pare că suntem iremediabil atrași de amintirea mării cu apă curată

culoarea turcoaz interior

Culoarea turcoaz este una dintre cele mai rafinate culori si este, in general, utilizata in amenajarile interioare. Indiferent de cantitatea utilizata, acesta se impune in colectiile de moda si design de anul acesta, aducand o nota de eleganta si, in acelasi timp, de extravaganta.

Piatra turcoaz era apreciata de egipteni ca fiind “piatra vietii”, iar in Orient “piatra fericirii”. Se considera ca aceasta simbolizeaza protectia si puterea, apărând de accidente, energii negative si boli, însă se recomanda purtarea sa mai ales in timpul calatoriilor.

Despre culoarea turcoaz se mai spune ca are calitati antidepresive si purificatoare si ca in combinatie cu un lemn masiv de buna calitate ofera casei un aspect sobru, elegant, dar deschis spre vesel.

Ce ziceti? Adaugam vara asta o pata de culoare in casele noastre?

amenajari interioare alb cu turcoaz

amenajari interioare alb cu turcoaz

Culoarea turcoaz apare ca tușă de culoare și nu trebuie exagerat. Nu trebuie să predomine, este recomandat să o asociem cu alb sau alb-fildeș alături de lemn în culori clasice, cu tonuri de maro.

amenajari interioare alb cu culoarea turcoaz

lampa cu culoarea turcoaz

amenajari interioare alb cu culoarea turcoaz

amenajari interioare alb cu culoarea turcoaz

O lampă și un tablou în culoarea turcoaz sunt suficiente pentru a lumina spațiu și pentru a disipa monotonia. Cu podele din lemn masiv știi că alegerea făcută nu are cum să dea greș, iar dacă musafirii nu vor exprima laude să fii sigur că nici nu vor strâmba din nas. 

Cu drag de lumină atât in casa cât și în suflet !

Mobel Amadeus catalog online de mobila din stejar masiv
Mobel Amadeus catalog online de mobila din stejar masiv

amenajari interioare cu albastru
6 poze au fost adaugate la acest articol.

Vezi galeria →