Intre lemnul masiv traditional si cel modern

Interior design Mobel Loffler Interior design Mobel Loffler

De multe ori lemnul masiv traditional, prin convenienta lingvistica, si asociere a imaginii formate in memorie poate parea ca mai jos, exagerat de greu, vechi si apasator. Daca dupa nunta ii spui unui prieten ca ai mobilat cu un set de lemn masiv cu siguranta imaginea care vine in mintea noastra, de roman, e a mobilei de la bunici. Mă refer la piesele cu curburi multe, grele, ce necesita lustruire saptamânala. Imaginile sunt luate de pe Mercador.ro

Mobila veche din lemnul masiv traditional
Mobila veche
Masa de toaleta de nuc
Masa de toaleta de nuc
Mobila veche de nuc - dressoir
Mobila veche de nuc – dressoir

Însa gratie designerilor tineri, ori ca gandire, ori ca vârsta, se poate pastra caracteristica principala de durabilitate, culoarea sau frumusetea fibrei lemnului masiv si sub o varianta mai putin greoaie. Am tot respectul pentru cei ce apreciaza totusi acest stil si acorda pretuire obiectelor cu varsta considerabila.

Multumesc nemtilor ce au produs si postat aceste amenajari superbe, regret că par a fi închis porțile. Noi producem puține corpuri, fiind specializați pe producția de mese si scaune dar folosim tot lemnul masiv traditional prelucrat.

Mobel Loffler este marca sub care s-au produs, însă site-ul german s-a modificat și a scos aceste produse din portofoliu. Acum au mai mult scaune din plastic și puține mese din lemn masiv.

Interior design Mobel Loffler
Interior design Mobel Loffler

E o utopie ideea ce pretul produselor din lemn masiv traditional este prohibitiv, desi nu as putea elimina cu totul pre-conceptul ca daca nu e scump, nu e de calitate. Cu siguranta, exportatorii prefera ca mobila de mare calitate sa o vanda pe EURO, in extern si prea putini pun in circulatie pe piata romaneasca mobila de calitate la preturi decente.

Cu drag, de moda veche.

Interior design Mobel Loffler
20 poze au fost adaugate la acest articol.

Vezi galeria →

2 comentarii Adaugă comentariu

  1. #1 Comentariu nou

    fabricati astfel de cutii??

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.