Lectie de reciclare. Un design interior eco

lectie de reciclare

Curentul eco a luat amploare in designul interior modern, iar tendința este de a preda o lectie de reciclare cu orice ocazie. In prezent, nu mai este vorba despre achizitii scumpe, totul stă in reinventarea obiectelor. Omenirea realizeaza incet, incet faptul ca resursele de pe Pamant nu sunt infinite si ca felul in care iti amenajezi locuinta poate fi primul pas spre un stil de viata eco.

Acest curent duce reciclarea la un cu totul alt nivel. Prin indemanare si talent, poti transforma si reintrebuinta piese vechi, lipsite de utilitate. Prin urmare, inainte de a arunca ceva vechi, priveste acel obiect din alt unghi si incearca sa ii gasesti o utilitate. Apeleaza la deconstructivism sau la o simpla vopsea, efectele pot fi remarcabile!

Am gasit pentru voi cele mai populare transformari, hadeti sa le urmarim!

Paleti transformati in obiecte de mobilier

Paletii sunt extrem de versatili,din ei  poti face obiecte de mobilier mari, cum ar fi o canapea sau un pat, dar si rafturi sau tabureti.

canapele din paleti

masa de cafea din paleti - lectie de reciclare

Cutii transformate in obiecte decorative
Cu un simplu spray colorat sau chiar putin lac, orice cutie veche poate deveni scaun sau chiar un  candelabru.

scaun din cutie de plastic lectie de reciclare

candelabru din cutii de plastic lectie de reciclare

Sticla, lectie de versatilitate – lectie de reciclare

Recipientele de sticlă pot deveni corpuri de iluminat – lustre, veioze sau chiar suport pentru lumanari – dar si piese pentru a depozita lucruri marunte, asta dacă vorbim despre borcane. Pe urma, le poti transforma intr-o vaza sau chiar intr-un ghiveci pentru plantele mai mari. Avem o lectie de reciclare oriunde, dacă învățăm să privim.

suport de lumanari din sticla reciclata lectie de reciclare

decoratiuni din sticla reciclata lectie de reciclare

Lego, acum un joc pentru adulti

De bucatile de Lego au profitat multe persoane pentru a crea lucruri inedite, cum ar fi bijuterii colorate sau obiecte de mobilier. Acum orice suprafata poate capata o nouă fata cu aceste bucati de plastic.

insulita de bucatarie din lego lectie de reciclare

masa din bucati de lego

Sunt convins ca deținem prea multe obiecte. Punct. Majoritatea sunt generatoare de poluare, adică nu sunt reciclabile. Cred că prima lectie de reciclare este să alegem produse cu termen luuuuung de utilizare și să evităm produsele care nu se pot întoarce în natură într-o formă simplă.

Mobel Amadeus - Sigla noua 2021
Lectie de reciclare. Un design interior eco 20
artizanat
8 poze au fost adaugate la acest articol.

Vezi galeria →

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.