Masa antichizata produsă de Royal Oak – Yorkshire Dales

masa din lemn masiv Masa sablată, antichizată, marca Royal Wood.

Piesa de mai jos a fost fabricată la cererea celor de la Harods, de către segmentul Royal Oak al Yorkshire Dales iar scopul a fost de a obține o masa antichizata din lemn masiv de stejar, cu aspect învechit autentic, similar lemnului eșuat, cunoscut englezilor sub denumirea de driftwood. Am scris aici despre acest lemn –Curiozități din lumea largă – lemn eșuat pe coasta oceanului– iar englezii sunt mari fani pentru fibra lemnului provenit din acest gen de lemn.

masa antichizata din lemn masiv
Masa sablată, antichizată, marca Royal Wood.

S-a petrecut mult timp cu studiul modului în care se poate realiza suprafața, cum și ce procedee trebuie aplicate lemnului pentru a-i păstra aspectul fibrei învechit, dar piesa să fie perfect funcțională, cu o netezime suficientă, dar cu asperitate pronunțată. Lemnul procesat de utilaje, pentru planeitate și senzație tactila deosebită, sablat, așa cum am prezentat în articolul precedent –Sablarea lemnului … și nu numai– a fost în final impermeabilizat cu un strat final incolor, mat, pentru a-l proteja în timpul folosirii. Stratul este complet invizibil și insesizabil, în schimb nici o picătură vărsată pe masă nu va produce modificări ale lemnului.

Modelul de masa antichizata este genul Trestle Table, adică similar cu modelul Britain pe care îl producem și noi. Diferențele constructive sunt mici, ideea de bază a rezistat testului timpului și continuă să fascineze și astăzi pe cunoscătorii și păstrătorii valorilor tradiționale.

mobila din lemn masiv - masa antichizata
Masa Britain – blat Old Brown si picior negru mat

Masa Britain de mai sus o găsiți în crama Conacului Maldăr, iar pentru noi, colaborarea cu ei a fost mai mult decât un simplu act comercial. Obiectele achiziționate de la noi, printre care și scaunele Dijon au fost mult discutate, modificate, insistat asupra finisajului, care să se potrivească întregului ansamblu și context.

Finisajul aplicat pe o piesă poate să-i confere acesteia plus valoare sau să estompeze impactul estetic al unei piese deosebite. Lemnul finisat strălucește, iar proprietarii pieselor fabricate de noi, cu bucurie o spun, tind să evolueze de la stadiul de simpli clienți la cel de amici, chiar prieteni.

Cu drag, de modă veche.

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.