Masa din stejar masiv – Britain fixă – 320 cm, 3 picioare

mobila din lemn masiv Britain 320 cm – masa din stejar masiv

Astăzi am fotografiat o masa din stejar masiv comandată pentru amenajarea unei case din România. Proprietarul și-a dorit o masă mare, de 320 cm, lațime 100 cm. Din lemn masiv de stejar, așa cum sunt toate piesele de mobilier fabricate de noi la Baia Mare. Finisajul selectat a fost cu lac mat, culoarea Antik Grey. Cred că am prezentat de multe ori acest finisaj, anterior însă nu se demodează. Cred chiar că timpul îl face tot mai acceptat și dorit, pe măsură ce oamenii se familiarizează cu el.

Astăzi, chiar dacă am mai primit critici pentru că public imagini din fabrică, pentru că nu mă pricep la Photoshop, vreau să prezint acest model pentru a exemplifica de ce mesele cu lungimi mai mari decât 240 necesită al treilea picior. Estetica nu are de suferit prin această suplimentare datorată fizicii, iar pentru modelul Britain, modelul piciorului nu împiedică deloc așezarea la masă. Variantele de mese mari, cu deschideri mari, așa cum am mai prezentat și în articolul despre masa de 360 cm – Masă extensibilă de 360 de cm – necesită o construcție mai elaborată. Este important să nu pierdem estetica în detrimentul funcționalității.

Limita de 240 cm pentru o masa din stejar masiv este pragul de la care apare nevoia de susținere la mijloc, altfel panoul de stejar, flambează, din cauza elasticității. Se pot face artificii la 260 cm lungime și să se monteze picioarele mai la interior, față de bordura îngustă a mesei, scurtând astfel distanța dintre picioare. Pe 40-50 de cm, cât rămâne de la picior până la bordura scurtă, blatul este rigid și stabil. Ocupantul locului din capăt este și el favorizat cu un spațiu mai generos. Nu trebuie omisă estetica și construcția mesei trebuie să fie îngrijită, simetrică și echilibrată.

Personal pentru mese mari, recomand mesele fixe, pentru că am convingerea că proprietarul deține un spațiu generos, atunci când are în vedere amenajarea pentru a acomoda 12-15 oaspeți.

mobila din lemn masiv masa din stejar masiv
Britain 320 cm – masa din stejar masiv
mobila din lemn masiv masa din stejar masiv
Britain 320 cm – masa din stejar masiv
mobila din lemn masiv
Britain 320 cm – masa din stejar masiv
mobila din lemn masiv
Britain 320 cm – masa din stejar masiv – detaliu de fibra de stejar
masa din stejar masiv
Britain 320 cm – masa din stejar masiv

cere pret mobila mobel amadeus

 

masa din stejar masiv
Britain 320 cm – masa din stejar masiv
mobila din lemn masiv
5 poze au fost adaugate la acest articol.

Vezi galeria →

3 comentarii Adaugă comentariu

  1. #1 Comentariu nou

    chiar imi plac !

  2. #2 Comentariu nou

    As dori sa știu în preț pt masa Britain de 320 L

  3. #3 Comentariu nou

    As dori un pret va rog .

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.