Masa Medieval – ultimul model produs la fabrica din Baia Mare

masa Medieval - model robust de masa cu blat din lemn masiv

Am ales denumirea pentru acest model – masa Medieval – încercând să răspund unor căutări care asociază forma cu intențiile de achiziție. În realitate nu cred că este vorba de un aspect medieval, știu puțini oameni care ai casa decorată cu armuri, coifuri sau spade ori scuturi. Armele albe nu mai sunt la modă în vremurile în care dronele pot distruge o țintă fără ca cel care le controlează să fie prezent pe acel continent măcar.

Pe de altă parte, filmele cu această temă sunt foarte apreciate, mai ales cele fantasy. Este o combinație interesantă, fantezia te duce în trecut sau în viitor, dar am sentimentul că viitorul este intenționat estompat ca proiecție, preferându-se ca trecutul să fie teatrul unor lupte cu magie și armate gigantice confruntându-se în băi de sânge. Omenirea plătește tribut unor porniri vechi de când lumea, și nu cred că momentele actuale de acalmie vor preveni conflicte prea multă vreme.

masa Medieval - model robust de masa cu blat din lemn masiv
Masa Medieval – 200×100 cm

Bărbații cred că sunt cei care pot aprecia cel mai mult aspectul general al modelului de masa Medieval, din cauza sentimentului de soliditate, putere, impunător pe care îl degajă. Masa Medieval are o structură care îmbină elemente din mai multe modele produse de noi de-a lungul timpului.

Înglobează în construcția formei de la picioare grinda de legătură de la masa Farmer într-o variantă mult supradimensionată. Are forma de X compusă, formă pe care o regăsim la masa Sigma, Xenia sau Kraken. Prin această formă obținem degajarea spațiului de pe colțurile mesei, eliberând cca 20 de cm de blat și permițând astfel utilizarea întregii suprafețe de blat, fără limitarea zonei de amplasare a scaunului.

Blatul pentru masa Medieval se construiește în aceeași soluție tehnică, din elemente continue de stejar masiv, late de 8-15 cm, așezate pe contrafibră, cu bordura îngustă răsfrântă în oglindă. Bordura lungă este tot dublată față de grosimea panoului de lemn pe întreaga suprafață, putând avea o linie dreaptă sau neregulat organică. Blatul este ranforsat pe dos cu elemente metalice și are crestături longitudinale de detensionare a fibrei.

Grinda de legături dintre picioare nu este plină, este construită ca o cutie, din considerente de consum de material și de greutate. Avem cunoștință de livrări la etaje cu 2 cifre și feedback despre efortul transportului unor piese considerabil de grele.

masa Medieval - model robust de masa cu blat din lemn masiv

Rețineți: Un blat de lemn masiv, din stejar, nu se poate deforma în lungime, ci doar pe lățime. Aici apar contracțiile sau creșterile datorate schimbului de umiditate. Prevenim aceste modificări prin uscarea naturala a lemnului timp de 12 luni, la șipcă, apoi uscare controlată 8 săptămâni până la 8-10 % umiditate, urmată de prelucrare și finisare în termen foarte scurt, sub 72 de ore.

Masa Medieval din aceste imagini a fost ultimul prototip al anului 2019, încă nu am făcut poze oficiale de prezentare și nici suficiente bucăți. Cele produse deja sunt expediate către partenerii externi, urmând să primim un feedback după aprecierea modelului fizic. Discuțiile anterioare, în baza imaginilor, sunt încurajatoare și credem cu tărie că va ajunge un Best Seller în 2020.

Schimbările de model apar odată la 2-3 ani, păstrând variantele care sunt apreciate și care susțin volume semnificative de vânzări. Unele modele devin Evergreen-uri, ca și modelul de masă extensibilă Provence sau seria de mese Britain. Este și firesc, după ce o familie și-a instalat o masă durează 2-3 ani ca toți cunoscuții să o vadă, să o evalueze și o parte dintre ei să intenționeze și chiar să o cumpere. Modelul trebuie astfel să fie disponibil pe piață cel puțin 5 ani pentru a putea trage niște concluzii. Masa Kraken de exemplu are o durată ce a depășit 10 ani și nu pare să scadă ca intenție de achiziție.

masa Medieval - model robust de masa cu blat din lemn masiv

Lemnul este un material omniprezent în viețile noastre, n-am putea concepe cotidianul fără ca acest material natural și nobil să nu fie undeva în apropiere în lucruri care ne înconjoară. Cred că prezența este deja trecută cu vederea, doar absența lui totală ar fi sesizată și ar genera un sentiment unanim de disconfort. Putem folosi lemnul din pădurile noastre chibzuit, recoltând și plantând apoi din nou.

Niciodată nu este prea multă pădure, iar loc de plantat puieți de copaci este încă berechet.

Voi introduce masa Medieval în curând în portofoliul prezentat pe www.mobelamadeus.ro și sper să beneficieze de atenția voastră.

masa Medieval - model robust de masa cu blat din lemn masiv
5 poze au fost adaugate la acest articol.

Vezi galeria →

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.