Masa din stejar model Kraken … și pe alb … și pe negru

masa din lemn masiv de stejar Masa Octopus in negru cu dresor alb

Modelul Kraken este printre preferatele mele și ador să le prezint și să le povestesc oamenilor despre acest model.

Din păcate nu reușesc să-l fotografiez în cele mai reușite ipostaze, dar face parte din câteva articole care au primit atât aprecieri cât și contribuții din partea unor fotografi mai pricepuți decât mine.

cere-pret-webAm scris în  Masa dining | Design special   și în Amenajare interioara – casă din Brașov cu lemn masiv de la stejarmasiv.ro   despre masa Kraken, cea care la origine avea picioarele îmbrăcate în lemn și era un calvar realizarea ei, dar care ulterior s-a transformat și a slăbit, a dat jos multe kilograme și a devenit suplă, rece și cu aspect semi-brut. Metalul neprelucrat, doar șlefuit și lăcuit a fost preferat de clienții externi, apoi și de cei interni și astăzi se găsește în producție în această variantă.

Negrul și albul sunt calvarul fotografilor, cel puțin așa mi s-a spus, dar eu am renunțat să mai încerc să deprind această artă. Muza mea, cu numele Adrian, și care mi-este și văr, mi-a spus așa – Călin … aparat, trepied, lumina blitzului difuză, mod manual, timpi de expunere cât mai mulți până nimerești lumina … e, voila !

Eu sper să reușesc să vă prezint piese asupra cărora interesul principal manifestat să fie formele și conceptul, făcând abstracție de fundal sau luminile imaginilor.

masa din stejar model Kraken
Set masa Kraken + dresor ambele finisate culoarea alb mat
masa din stejar
Bordura natural neregulată
masa din stejar bordura neregulata
Bordura natural neregulată
mobila din lemn masiv
Dresor alb mat Vintage

Finisajele acestor piese scoate în evidență neregularitățile naturale ale lemnului, pentru o senzație autentică de natural, greu de evidențiat altfel sub culorile mate. Albul și negru sunt culori pline, nu difuze, care acoperă fibra, fiind nevoie de un ochi antrenat pentru a identifica esența lemnului din care a fost fabricată masa. Înainte vreme, când am prezentat măsuțele de cafea fabricate din lemn de cer, înainte și după finisajul similar, în culori pline, am mai precizat încă o dată că prin aceste alegeri se dorește mai mult o integrare cromatică decât punerea în valoare a materialului lemnos. Mie mi se pare că lemnul e impropriu de finisat altfel decât natur, că textura și culoarea naturală ar trebui să predomine, altfel se poate alege orice material ca și suport.

Recent am fost pus în fața faptului de a vedea o amenajare interioară cu pretenții, ”mobilă din Italia” finisată similar, scumpă și apreciată de proprietar, pentru că e  … din Italia, iar când m-am uitat pe dosul mesei, MDF-ul era nefinisat. Mi s-a părut cumva nedrept ca eu să furnizez soluții de stejar masiv în amenajarea terasei și a foișorului, dar interiorul casei să fie ”ocupat” de mobilă, cu formă, dar fără substanță.

Încerc să mă educ, să evit emiterea părerilor, o iau ca atare, asta e …

masa din stejar Kraken blat negru
Masa Kraken in negru cu dresor alb
masa din lemn masiv de stejar
blatul negru – bordura neregulata
masa din lemn masiv de stejar
Masa Kraken culoare neagra

Cu drag de modă veche și gusturi noi, contrastante.

cere-pret-web
7 poze au fost adaugate la acest articol.

Vezi galeria →

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.