Măsuță de cafea din stejar la comanda

mobila din lemn masiv de stejar Masuta de cafea din lemn masiv de stejar

Pentru un client care a comandat un set de mai multe piese de mobilă din lemn masiv de stejar, am fabricat, la cerere, o măsuță atipică, pentru cafea, cu un design desenat chiar de proprietar. Având în vedere că livingul găzduia o masă de stejar Octopus, cea cu picioarele metalice în X, pornind de la forma neregulată a bordurii blatului de masă, omul și-a dorit pentru colțul de cafea, între două fotolii, o piesă din același material, în aceeași linie.

Am conceput colțul din două piese de blat bordurat neregulat, iar sprijinirea se face pe un picior dispus transversal pe celălalt element de susținere.

Toate piesele sunt fabricate din blat de grosime de 44 de mm, din stejar masiv, iar finisajul face pereche cu masa Octopus. Inițial am fabricat această masă la comanda cu picioarele metalice îmbrăcate în lemn și cu blatul plin, din lemn masiv, cu detinația masă de consiliu, la dimensiuni ale blatului de 350 cm. Ulterior, pornind de la această idee, am redimensionat blatul, pentru dimensiuni mai uzuale, pentru living, dar nu mai puțin de 180 cm, iar pentru picioare s-a renunțat la îmbrăcarea în lemn. Blatul a fost supus unei diete și i s-a lăsat doar bordura din elemente de 44 de mm, restul fiind subțiat la 28 mm. A rezultat un blat ROBUST, estetic și funcțional la fel de rezistent și frumos ca cel al mesei de consiliu, dar mult mai ușor.

Perechea măsuței de cafea de mai jos are picioarele metalice natur, tratate și lăcuite, însă reproducerea aceluiași design pentru o măsuță cu înălțimea de 45 cm ar fi rezultat într-o adunătură de bare de fier, unde designul ar fi fost pierdut. De aceea ne-a încântat simplificarea și realizarea măsuței de cafea doar din lemn. Dintr-un lemn masiv identic cu al suratei mai mari.

mobila din lemn masiv de stejar
Masuta de cafea la comanda din lemn masiv de stejar
mobila din lemn masiv de stejar la comanda
Masuta de cafea din lemn masiv de stejar
mobila din lemn masiv de stejar la comanda
Masuta de cafea din lemn masiv de stejar

 

mobila din lemn masiv de stejar
3 poze au fost adaugate la acest articol.

Vezi galeria →

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.