Masuta plianta de cafea

mobila din lemn masiv Masuta de cafea plianta

Am găsit prin depozit, scormonind în spiritul căutătorilor de mobilă vintage, descriși în articolul anterior o masuta plianta de cafea absolut fabuloasă din punctul meu de vedere. A fost cerută acum multă vreme, ca posibil obiect al unei fabricări în serie, de către un client din Olanda. Nu-mi aduc bine aminte ce mi s-a spus despre ea de pe atunci, că nu s-a agreat prețul, că a fost trecută cu vederea în favoarea unor piese mai căutate, nu știu ce anume a făcut ca soarta ei să nu ajungă să fie produsă în serie.

masuta plianta de cafea
Masuta de cafea

Mie mi-a plăcut din prima, atunci când am luat la sortat depozitul de prototipuri și în vara trecută am inclus-o pe lista obiectelor orfane, pe care intenționam să le scot la mezat. Cumva s-a pierdut, pentru că masuta plianta de cafea există încă în depozit și a ajuns iar să fie trecută cu vederea. Poate că nimic nu e întâmplător și urmează să-și întâlnească proprietarul. Eu mi-aș dori-o acasă dar deja nu mai e loc și ar trebui tare multe schimbate și rearanjate.

Frumusețea ei constă în faptul că cele două aripioare laterale sunt ovale, iar spațiul oferit musafirilor, atunci când este extinsă este generos. Ce nu se prea deduce din prima vedere este că include un sertar în corpul central, unul destul de voluminos, care poate găzdui cu brio, setul de cărți de joc, sau tablele sau chiar câteva pahare și o sticlă de vin. Întreaga piesă este construită în stil tradițional, fără feronerii moderne, iar sertarul culisează foarte ușor, lemn pe lemn. Blocarea celor două jumătăți de cerc, pentru extindere se face tot cu un opritor de lemn. În general piesele fabricate de noi se adresează celor care preferă simplitatea și nu încorporează feronerii moderne, care să permită mișcări nebănuite.

Imaginile sunt foarte neprelucrate și se poate vedea că masuta plianta de cafea are unele imperfecțiuni, de aspect. Sunt prezente unele zgârieturi, dar pentru ceva care a stat în depozit, neclimatizat și neambalat, după cel puțin 10 ani, cred că este într-o stare foarte bună. Mă bate gândul să fac de Crăciun o promoție unde să includ iar capete de stoc, unicate sau piese de mobila orfane, așa cum le-am prezentat și anul trecut într-un articol. Refinisarea este floare la ureche, mobila din lemn masiv prezintă această minunată caracteristică de a permite reșlefuirea și refinisarea peste ani, dacă stratul de suprafață nu a fost tratat cu produse pe bază de silicon. Încerc ca pe viitor să ofer celor ce achiziționează de la noi o piesă de mobilă, ceară, ca să evite folosirea unor produse neadecvate mobilei din lemn masiv.

Imagini masuta plianta de cafea

mobila din lemn masiv de stejar

masuta plianta de cafea

masuta plianta de cafea

Cu drag, de modă veche.

Am scris despre masute de cafea cu spații mai generoase de depozitare – Spațiu de depozitare în măsuța de cafea din living, depinde de nevoia reală a proprietarilor.

mobila din lemn masiv
4 poze au fost adaugate la acest articol.

Vezi galeria →

3 comentarii Adaugă comentariu

  1. #1 Comentariu nou

    Spendidă măsuța. Vă rog, spuneți-mi care sunt dimensiunile (dreptunghiul feței, când este pliată) și care ar fi prețul, dacă este de vânzare.
    Mulțumesc

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.