Mester din pasiune | Suflet pentru lemn | Sophie box

Cutie de bijuterii Cutie de bijuterii

Nicholas Bailey face din prelucrarea lemnului o pasiune ce adauga unor piese unicate ( Sophie Box ) sau inedite o nepretuita incarcatura emotionala. Cred ca i-am citit posturile de pe site ( www.nicholasbailey.com.au ) de la cap la coada cu zambetul pe buze si abia apoi am realizat ca am rupt din timp o ora in care nu m-am putut desprinde de acolo.

Nicholas Bailey face ce la noi, in Romania, mai gasim doar prin noroc chior, din auzite, recomandat cu slabe sanse de a se perpetua. Lucrarea de mic bricolaj, la comanda, personalizata pe gustul clientului. Valoarea adaugata unui obiect unicat, care nu e de serie, este si e normal sa fie mare, omul care se inclina asupra unor detalii de migala fara a face lucrul asta pentru el insusi, n-ar avea nici o sansa si isi castige traiul, la noi, in felul asta.

Piesele care mi-au atras atentia sunt niste cutii de bijuterii, personalizate pentru fiecare membru al unei familii, produse din reutilizarea lemnului provenit dintr-o podea. Cred ca familia respectiva si-a dorit sa pastreze amintirea timpului trecut prin prelungirea vietii a unei parti din materialul respectiv si a gasit aceasta modalitate de a-l remodela in ” cutiile care pastreaza cele mai valoroase obiecte personale”.

Una dintre ele are inscriptionat numele Sophie, care provine din limba veche greaca si inseamna Intelepciune. E mult substrat in a face diferenta dintre destept si intelept. Si personajul principal din cartea Codul lui DaVinci poarta acest nume, fiind conform autorului descendenta directa a Merovingienilor, pastratorii liniei de sange a lui Iisus.

Cutie de bijuterii - Sophie Box
Cutie de bijuterii – Sophie Box

Cutia e realizata din combinatia a 4 esente de lemn, artar, palisandru, sicomor si castan. Feroneria este din alama. Aceasta cutie face parte dintr-o serie de 4, pentru fiecare membru a familiei respective.

Cutie de bijuterii
Cutie de bijuterii
Cutie de bijuterii - Sophie Box
Cutie de bijuterii – Sophie Box
Mesterul in atelier Sophie Box
Mesterul in atelier

Mesterul mai da si citeva sfaturi pentru intretinerea mobilei si pastrarea aspectului deosebit pentru finisaj.

Cu drag,

Mesterul in atelier
3 poze au fost adaugate la acest articol.

Vezi galeria →

1 comentariu Adaugă comentariu

  1. #1 Comentariu nou

    Ma intereseaza dimensiunile acestui dulapior si pretul acestuia. Poate fi executat si pe dimensiuni la comanda ? Multumesc!