Mezanin – un spațiu intermediar, între etaje – util pentru design interior

Cinius - paturi la mezanin

Pat la mezanin? N-aș fi crezut că soluția este altceva decât un Haute Couture pentru mobilier, nicidecum un Pret-a-porter. Se pare că italienii de la Cinius au soluții și cum eu le consider interesante ca și abordare și opțiuni vi le prezint. Nu am nici o legătură cu firma producătoare, nu le reprezint interesele comerciale și nici nu intermediem achiziția lor. Vreau doar să arăt cum se poate și ce rezultat scontat se obține folosind pentru încăperi destinate camerelor de copii o astfel de construcție.

Mezanin este un spațiu intermediar, între etaje este cel mai des întâlnit, dar se pare că termenul și localizarea sunt trecute cu vederea.

pat fix la mezanin

La mezanin găsiți în blocurile construite anterior anului de grație 1989 spații comerciale. Cele mai multe lifturi pe care le știu eu au dezactivat butonul de M, situat între P și 1, dar poate este doar așa în Baia Mare. La mobilier stă altfel treaba, mezaninul se poate localiza între pardosea și tavan, cu condiția ca înălțimea încăperii să fie mai mare decât 240 cm. Italienii de la Cinius au la dispoziție 3 tipuri de motoare, fără să deduc dacă sunt pe cremalieră sau surub. Diferă înălțimea la care se poate ridica/coborî patul și dimensiunea( suprafața) suportului de saltea pe care îl poate oferi.

Pat la Mezanin pentru dormitor

Imaginile sunt convins că sunt edificatoare, dar pentru mine mecanismul este punctul de interes. Dacă ei au construit o astfel de soluție, bazându-se pe fixarea pilonilor de colț între tavan și pardosea, au reușit să ascundă motorizarea foarte bine. Cunoscându-mi copiii cred că ai mei s-ar distra teribil cu telecomanda, mă îndoiesc că s-ar rezuma să urce și să coboare patul dimineața și seara. Se precizează în descriere că sunt testate la 10.000 de cicluri urcare/coborâre. 2 pe zi, 5000 de zile … să tot fie 15 ani. Oricum oferă și motoare la schimb, dacă e cazul. În Baia Mare, ar fi cazul, cam peste 2-3 ani … 🙂

Cinius - paturi la mezanin
Cinius – paturi la mezanin

Cred că un sistem de scripeți, bazați pe cabluri metalice și un motor cu reductor ar deservi ușor o astfel de structură. Nu mă îndoiesc că orice copil ar aprecia să fie cel care doarme sus, eu am făcut asta pe la 20 de ani, în camera de cămin. Ideea mi se pare frumoasă, având în vedere tehnologizarea pieselor de mobilier, mai nou toate produsele noi au mecanisme, controale, temporizări … trebuie păstrate niște urechi ciulite și opțiuni de lucru interesante. Aduc plus valoare cu siguranță, mai ales dacă au nevoie de mentenanță.

Cinius - paturi la mezanin
Cinius – paturi la mezanin

În orașele cu trecut istoric ale României sunt multe clădiri cu spații generoase deasupra tocului ușii, unele cât să mai încapă încă o ușă. Așa era în Timișoara. Ca atare, toate au un mezanin nefolosit.

pat la mezanin

Structurile de mobilă ar trebui să acopere aceste nișe și pentru micii producători, care fac piese la comandă, avertizez asupra unui spațiu ignorat. La Mezanin! Într-o cameră, nu pe holul scărilor.

Încercați-vă puterile, concepeți soluții, publicați-le pe rețelele de socializare, dacă nu aveți pe tarabă, nu întreabă mușterii.

Eu dau idei, sper să nu-mi bat cuie-n talpă.

pat fix la mezanin
7 poze au fost adaugate la acest articol.

Vezi galeria →

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.