Mobilier din lemn iroko finisat cu cristale Van Dyke

mobilier din lemn iroko

V-a mai arătat Călin piese de mobilier din lemn iroko finisate cu cristale Van Dyke, lucrate minunat de Ionuț Dragnea. Fiind prietenul nostru, cum face ceva frumos, cum ne trimite poze, am format un fel de tovărășie a lemnului :).  Ionuț a făcut la cerere, pentru alți doi clienți, o masă de bucătărie și un pătuț pentru copil.  Au ales mobilier din lemn iroko, deși inițial, ar fi vrut stejar. Iroko este un lemn originar din Africa, mai puțin cunoscut la noi. Cristalele Van Dyke sunt cristale negre obținute din coajă de nuc. Ce-mi place la Ionuț e faptul că lucrează împreună cu clienții lui, ca o echipă. Mereu ne spune că aceștia își aduc aportul deosebit când vine vorba de design.

mobilier din lemn iroko

Detalii tehnice: pat copil: (L)130 x (l)65 x (h)90 cm, structura lemn Iroko, zăbrele și picioare lemn de fag, somieră din fag pentru saltea 120 x 60 cm, îmbinări structurale lemn pe lemn tip cep – morteza, finisaj baiț cristale Van Dyke și ulei Osmo certificat foodsafe, somieră ajustabilă pe 3 înălțimi (la 22cm, 35cm si 50cm față de podea), 2 laterale frontale detașabile prinse în balamale ascunse, utilizabile în funcție de vârsta copilului.

Masa nu e ca orice masă de bucătărie. Și asta e bine! Ne duce cu gândul la mesele din casa bunicilor, unde sertarele păstrau tot felul de obiecte secrete și vechi pe care ne aventuram să le descoperim când nu era nimeni prin casă. Cel puțin, eu așa făceam…

mobilier din lemn iroko

Detalii tehnice: masă (de bucătărie): (L)120 x (l)60 x (h)75 cm, lemn Iroko, blat grosime 2.5cm, corpuri sertare îmbinate în coadă de rândunică aparentă, sertare (h=5cm) îmbinate în coadă de rândunică ascunsă, finisaj baiț cristale Van Dyke și ulei Osmo certificat foodsafe, picioare metalice – evazate spre colțurile mesei la 6cm față de ax, îngustate spre nivelul podelei cu 5cm față de extremitatea superioară, prinse în blat prin flanșe cu suruburi M8 + bucșe cu dublu filet, vopsea picioare negru mat.

Ieri eram la un concert de muzică medievală în curtea unui muzeu (o să vă scriu și despre instrumente muzicale din lemn, că nu mă pot răbda) și mi-am amintit de Ionuț, cum și-a schimbat cariera din avocat în tâmplar, și cum curajul acesta al lui, se vede în ingeniozitatea și entuziasmul cu care lucrează. Abia aștept să văd ce face în continuare!

mobilier din lemn iroko
3 poze au fost adaugate la acest articol.

Vezi galeria →

1 comentariu Adaugă comentariu

  1. #1 Comentariu nou

    felicitari ionut pt alegerea facuta

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.