Mobilier vintage- tehnici de invechire

stilul vintage camera vintage

Ultimii ani au adus o explozie „vintage”, iar tot ce tine de acest stil, de la haine pana la mobilier este  la moda . Personal, pe mine ma fascineaza acest stil, este incarcat de istorie si mister… si parca fiecare obiect are o poveste demna de istorisit, ceea ce ma leaga sufleteste de el.

Bazaconia este ca desi tehnologia a evoluat, lumea aproape ca s-a robotizat, omul revine si regaseste aceleasi principii, valori si mestesuguri de odinioara.

Si daca tot vorbeam de mestesuguri de odinoara mai nou „vintage” ,  cu totii stim ca acest tip de mobilier este apreciat atat pentru varsta lui, cat si pentru cum se comporta lemnul masiv de-a lungul timpului.

Acestea fiind spuse…am cateva ponturi si idei pentru voi cum  sa va invechiti mobilierul 🙂

 1. Luati un smirghel, puneti putin nisip pe el, si frecati mobila, ii va oferi un aspect de epoca….sau daca aveti o masina de slefuit portabila, aceasta procedura va fi mai simpla.
 2. Cu ceea mai mare grija din lume, puteti face pe mobilierul dumneavoastra semne usoare cu un ciocan sau o surubelnita, pentru a-i oferi o varsta inaintata, dar in acelasi timp unicitate.
 3. Aplicati vopsea diluata pentru a crea un aspect spalacit sau sters.
 4. Adaugati o culoare suplimentara prin periaj usor peste primul strat de vopsea inainte de a-i da sansa sa se usuce.
 5. La margini, colturi si picioare, frecati cu o carpa umeda, pentru a da putina vopsea jos. Aceasta procedura ii ofera un aspect mai realist.
 6.  Puneti un strat de vopsea care contine un aditivi comerciali pe piesa de mobilier, care uscata ofera un aspect fisurat.
 7. Pe produsul finit, stropiti cu orice acid mineral si permiteti sa se usuce…ii va oferii luminozitate.

stilul vintage

stilul vintage
4 poze au fost adaugate la acest articol.

Vezi galeria →

4 comentarii Adaugă comentariu

 1. #1 Comentariu nou
 2. #2 Comentariu nou

  Ce frumoase sunt! Mi-ar fi placut sa traiesc in perioada aceea!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.