Opulența rusa – un stil de amenajare interioara

design de origine rusa

Site-urile de limbă rusa sunt o adevărată oază de mirare și te îndeamnă la stări de expectativă, când dai cu ochii de preferințele unei nații aproape numeric egală cu Europa și cu o suprafață atât de întinsă. Bine, nu toți rușii au sau vor așa ceva acasă însă tot rămâne un procent semnificativ de favorizați ai soartei care pot să aleagă astfel. Le-aș numi case muzeu, cu bătăi de cap pentru menajere, pentru că nu văd sub nici o formă proprietarii acestor locuințe să stea cu cârpa în mână să șteargă praful de pe toate obiectele de mobilier.

design de origine rusa

Am scris anterior despre alte proiecte de proveniență rusa, ale unei case de design pe nume INT2, pentru care am toată admirația și care sper să continue un trend generalizat la care să adere noii ruși. Pentru clasa veche rusă însă nu este nici o scăpare și sunt sigur că fierberile interne între generații sunt foarte intense pe teritoriul Mamei Rusia. Stilul țarilor încă predomină, iar statutul financiar favorizat este exprimat printr-o opulență rusă greu de evitat. Este extrem de vizibil cum fiecare oligarh vrea să fure puțin sânge albastru și să ducă în casa lui ceva din farmecul de la Sankt Petersburg. Când te gândești la ouăle Fabergé și că din 50 doar 43 mai există, că au fost create special pentru țari și că exprimă o preferință perpetuată peste secole a spațiului vorbitor de limbă rusa, atunci totul pare logic și explicabil.

Am relatat cu ceva timp în urmă în –Oglinda cu lavoar in stil rusesc – despre o lectie de design adresat spațiului rusesc și despre modul în care a fost apreciat. Imaginile din acest articol conțin piese cu o încărcătură fenomenală de manoperă, aplicate lemnului și finisajelor, care se regăsește și în preț. Prețul este cel care determină astfel de achiziții și este un subiect de mândrie și fală printre ruși să poți menționa investiții pe sume colosale.

Cred că nu se poate evita spațiul rusesc, recent am avut o discuție despre fabricile românești și ardelene de mobilă care suferă din cauza restrângerii pieței de desfacere de la nord și est de Ucraina. Astfel de piese de mobilier, ca și cele din imaginile de mai jos, sunt fabricate și de firme românești, dar nu cred că le vom vedea la noi în magazine.

design de origine rusa

design de origine rusa

design de origine rusa

design de origine rusa

design de origine rusa

design de origine rusa

Articolele scrise despre designul de interioare marca INT2:

Design de apartament în stil retro și vintage

Studio de 40 mp amenajat de designeri din Moscova

Design rusesc pentru un duplex elegant în Moscova

Viata-ntr-o cutie de pantofi – design rusesc de garsonieră

design de origine rusa
6 poze au fost adaugate la acest articol.

Vezi galeria →

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.