Pe puiul de bufnita îl cheamă Puiu

păsări salbatice Puiu – puiul de bufniță

Nu știu câți ați avut șansa să atingeți o bufnita, poate cel mult să o vedeți relativ aproape la o grădină zoo. Prietenii mei, au găsit un pui de bufniță căzut din cuib acum o lună și l-au adus acasă. S-au gândit că poate mama nu-l va accepta dacă încearcă să-l pună înapoi în cuib și și-au asumat ei rolul de părinți adoptivi. Puiul de bufniță a primit un nume ce le-a venit firesc și astfel s-a ajuns să-l cheme Puiu. Nu e greu de ținut minte și se pare că Puiu chiar e mulțumit de numele și viața sa. În fiecare zi e scos afară, pe marginea terasei de lemn din spatele casei, unde stă toată ziua în aer liber. Părinții săi adoptivi au considerat că dacă-l hrănesc și îi oferă libertatea de a pleca atunci cănd crede că aude chemarea sălbăticiei, poate mica bufniță va reuși să se reintegreze în natura din care a venit.

păsări salbatice - bufnita
Puiu – puiul de bufniță
păsări salbatice
Puiu – puiul de bufniță

Puiu este respectat, deși pentru copii reprezintă o atracție fabuloasă și nu prea este asaltat de mângâieri. Eu, la rândul meu nu m-am putut abține și l-am mângâiat pe cap. Are un penaj atât de pufos, moale … Capul e mult mai mic în comparație cu penele care îl acoperă. Cred că au procedat frumos, Puiu e liber să se antreneze și chiar o face, zburând de pe o balustradă pe alta. În această perioadă el contribuie decisiv la îndepărtarea graurilor și a altor păsări care ar atenta la cireșele din curte, pentru că de câte ori își face auzită prezența orice altă zburătoare se îndepărtează instant.

Miracolul de a vedea de aproape o pasăre atât de frumoasă și de discretă cum e bufnita face parte din seria experiențelor care ne readuc aminte că noi suntem o parte din natură și Mama Natură dăruiește fiecărei viețuitoare din marea panoplie pe care o deține rolul și rostul ei.

păsări salbatice - bufnita
Puiu – puiul de bufnita
păsări salbatice - bufnita
Puiu – puiul de bufnita
păsări salbatice - bufnita
Puiu – puiul de bufnita
păsări salbatice - bufnita
Puiu – puiul de bufnita
păsări salbatice - bufnita
Puiu – puiul de bufnita
păsări salbatice
6 poze au fost adaugate la acest articol.

Vezi galeria →

2 comentarii Adaugă comentariu

  1. #1 Comentariu nou

    Ce simpatic e. Cand eram mai mic am gasit si eu un pui de cucuvea si cand l-am adus acasa, bunicii m-au pus sa il las pe undeva prin niste copaci pe motiv ca daca l-as fi tinut in casa, ar fi aducea nenorocire si moarte. Sigur ca eram mic si am dat ascultare fara sa ma gandesc ca ce legatura ar putea avea o biata pasare cu nenorocirile unui om. Oricum sunt foarte frumoase pasarile astea si sunt foarte suple si usoare sub aparenta infatisare data de penajul bogat.

    • #2 Comentariu nou

      Sunt niste pasari deosebite, pe care și eu le respect. Mi se par fascinante, sunt deosebite de alte pasari de prada. Iar superstițiile sunt un pic deplasate.

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.