Dacă ați citit articolul scris ieri seară, v-ați prins că zilele astea lucrez cu ai mei și suntem la capitolul de renovare și intretinerea mobilei. Am stat ieri toată ziua la ei și am zis că voi trece iar peste câteva zile pentru mici retușuri. Am avut impresia că nu am ajuns la un final satisfăcător pentru mine privind felul în care am curățat mobilierul mai vechi din apartamentul părinților mei, pe care țin ei morțiș să-l păstreze până la adânci bătrânețe. Tot zic că e lecția mea să accept lipsa lor de flexibilitate și să o pun pe seama înaintării în vârstă. Încerc să îmi spun că eu nu voi proceda la fel, dar cine știe.
Mama curăța mobila cu o cârpă udă, după care folosește un produs de intretinerea mobilei din comerț, gen Pronto. S-a creat în jurul acestui produs un fel de aură, cum că ar fi cel mai bun din gama sa. Nu zic că nu e așa, dar nici nu cred în soluțiile miracol.
De dimineață, am căutat informații despre curățarea mobilei și am găsit tot felul de idei. Știați că sâmburii de nucă pot fi folosiți pentru acoperirea zgârieturilor profunde din mobilă? A scris Călin despre asta în acest articol – Reparatii pentru mobila din lemn masiv – dacă vă citiți secțiunea de comentarii, veți găsi comentariul unuli cititor care a folosit metoda și a fost surprins de rezultate.
Legat de intretinerea mobilei și curățarea ei în profunzime, am găsit diferite metode și produse. Toate tehnicile oferite încep cu ștergea și degresarea mobilierului, cu un amestec de apă cu oțet sau apă cu detergent. Se pot folosi câteva ape, în funcție de gradul de murdărie. După aceea, mobilierul este șters și îi este aplicat un produs de intretinere, fie spray pentru mobilă, fie ulei.
Tot la recomandare de întreținere apare și uleiul de cocos, însă cred că ne-ar da poftă de dulce, dacă l-aș folosi. Dumneavoastră ce produse folosiți?