Scoala Chippendale … de azi

Chippendale Desen Scaoala Chippendale

Curentul pornit de la Thomas Chippendale, cu explozia de culoare, forma si opulenta, continua sa isi pastreze atractia pentru clienti. O parte din cei a caror afinitate depaseste stadiul de client studiaza si creeaza, respectand spiritul initiat la inceputul secolului 18, la The Chippendale International School of Furniture in Marea Britanie/Scotia. Adresa este Gifford, East Lothian, EH41 4JA, Scotland, UK.

Thomas Chippendale isi depaseste conditia modesta si incepe sa urce pe scara sociala, reusind sa inteleaga importanta relatiilor sociale, a reclamei si a pozitiei in societate. Desi ajunge membru al Societatii de Arte nu a fost pe deplin integrat in structurile societatii, ci doar acceptat pentru aptitudinile de comert si creatie. In 1754, publica „Gentlemans and Maker’s Cabinet Director”, un compendiu de tendinte in designul mobilierului englezesc, cu modele si sabloane pentru unele tipuri de piese de mobilier. Aceasta i-a adus recunoasterea din partea fabricantilor epocii si s-a ajuns la impunerea numelui pentru Casa Chippendale, nume in general asociat curentului de design de dincolo de Canalul Manecii pentru intreg secolul 18.

Scoala de Mobila Britanica ce-i poarta numele cere celor ce ii urmeaza cursurile sa rupa barierele convenientei si sa dea frau liber imaginatiei.

Se ofera sansa unor tineri sa invete, teoretic si practic, elementele definitorii ale curentului avand posibilitatea sa isi vada puse in opera ideile.

Schita din Chippendale Director pentru Raft de carti
Schita din Chippendale Director pentru Raft de carti

Chippendale IX
Chippendale IX
Chippendale chairs
Chippendale chairs
Birou din Chippendale's Director
Birou din Chippendale’s Director
Schita pentru sofa
Sofa stil Chippendale

TONY MARSH

iPod Stand
iPod Stand – design pentru secolul XXII

Birou Art Deco - Gary

Stand de iPod David Lonsdale
Stand de iPod David Lonsdale

 

 

Cu drag, de moda veche.

Gentleman and Cabinet-Maker’s Director

Chippendale
8 poze au fost adaugate la acest articol.

Vezi galeria →

2 comentarii Adaugă comentariu

  1. #1 Comentariu nou

    Singurul cuvant care-mi vine in mite este…”mirific”….as putea intra in poseseia unei astfel de piese?(contra cost,desigur) exista si alte nuante?Sunt fascinat!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.