Sculptură în stejar – de la Ionuț din Bârsana

FESTIVALUL NATIONAL AL SCULPTORILOR CU DRUJBA EDITIA V 26.07-01.08.2021 (CHAINSAW CARVERS Festival)

sculptură în stejar - poarta maramureșeană - casa din lemn garduri din lemn sculptat (1)

Oricât ar vrea să rămână anonim nu-i va reuși, lucrează mult prea frumos și are mult prea multe lucrări de excepție de sculptură în stejar. Dacă mai adăugăm că e neverosimil de tânăr, cu portofoliul actual deja este asigurat că nu scapă de memoria posterității, așa că Ionuț din Bârsana alături de care acum câțiva ani am ținut prima dată o daltă în mână este prima opțiune din recomandările pentru cei care au nevoie de astfel de lucrări.

În finalul lunii iulie Ionuț va fi la Pensiunea Cerna, la Festivalul Sculptorilor cu Drujba, a V-a ediție. Am scris anterior despre primele 2 ediții, sperând să ajung și eu să-l văd lucrând la sculptură în stejar direct când iese rumegușul din lanț, dar timpul nu e aliatul meu. Dacă voi puteți, încă e timp să vă planificați călătoria. Pagina evenimentului din 26.07-01.08 este aici.

sculptură în stejar

Participanții sunt cei de mai sus, am remarcat că Gabi Rizea a semnat condica doar la primele două ediții. Având în vedere că e responsabil cu Amenajările Spațiului Public în Craiova și meșterește la a întrece Timișoara în acest sens, bănuiesc că nici la el timpul nu joacă pe partea lui.

Acestea fiind spuse, mă gândeam să vă arăt ce a lucrat maramureșeanul meu, Ionuț Hodor, în ultima vreme. Primesc spoilere din timpul lucrărilor, așa doar de gustat din ceea ce urmează să se facă, mă inspir și sper să reușesc să pun în practică o parte din ceea ce văd că face.

Prima mea preocupare sunt ghizdelele fântânii de la cabana din Baia Sprie. Imaginile de mai jos sunt aici ca să nu le pierd cumva, să pot să mă întorc la ele oricând.

sculptură în stejar - fantana
Sculptură în stejar - de la Ionuț din Bârsana 26
sculptură în stejar - fantana
Sculptură în stejar - de la Ionuț din Bârsana 27

Specialitatea meșterului din Bârsana unde se pune cel mai bine în valoarea talentul la sculptură în stejar sunt porțile maramureșene sculptate, cu motive tradiționale și cu aportul de personalitate personală. Frunza de stejar n-am mai văzut-o altundeva.

E simplu să dați de el, căutați pe Facebook numele, însă vă sfătuiesc să nu sperați la un răspuns, dacă ceea ce aveți de îi transmis nu e clar, la subiect și din sfera de interes de sculptură în stejar. L-am văzut lucrând, nu păzește telefonul și nu stă mult la taclale.

Ionuț, să-ți mergă bine, orice faci!

De interes: Sculptura in lemn cu drujba – Festivalul de la Cerna este în desfășurare

Festivalul sculptorilor cu drujba editia a II-a – Pensiunea Cerna

Sculptura in lemn – primii pași lângă un meșter din Bârsana

Gard din lemn – nu gard din tablă

sculptură în stejar - poarta maramureșeană - casa din lemn garduri din lemn sculptat (1)
17 poze au fost adaugate la acest articol.

Vezi galeria →

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.