Set de dormitor englezesc din stejar natur

mobila din lemn masiv de stejar Dormitor englezesc de stejar – amenajarea finala

Pentru amenajarea unui dormitor englezesc, se pot alege mai multe variante de echipare a camerei, dar nu trebuie neglijat aspectul confortului și a utilității doar din dorința de a avea ”de toate”.

Porniti la completarea amenajarii interioare de la elementele de baza, indispensabile.

 • pat, noptiere, comoda cu sertare
 • dacă nu aveți un dressing, atunci e necesar și un dulap
 • mai puteți adăuga spațiu de depozitare prin alegerea unui dulap cu uși duble, sau combinat, uși duble cu sertare
 • dacă spațiul este suficient de generos, vă recomand domnilor, să sugerați consoartei amplasarea măsuței de toaletă tot în dormitor. Vă veți felicita singur mai târziu
 • dacă totuși spațiul continuă să fie suficient, mai puteți jongla cu comodele, cu 4-5-6 sertare sau puteți înlocui noptierele cu altele mai mari.

Indiferent cât de multe obiecte aveți nevoie sau vi se pare doar că aveți nevoie, dormitorul nu e locul unde să fie depozitate. Mai bine înghesuiți totul în spații de depozitare de pe holuri sau debarale. Dormitorul e un sanctuar, ar fi de preferat ca în afara mobilierului destinat odihnei și a noptierelor să alegeți doar încă un corp pentru mobilare și atât. Să vă opriți din mobilarea excesivă. Pentru asta, celor ce-și construiesc o casă le-aș recomanda să aloce unui dormitor nu mai mult de 12-14 mp. Trebuie doar să dormiți acolo, intrați seara, ieșiți dimineața. N-aș vrea să cred că cineva poate concepe că dormitorul are vre-un rol în timpul zilei, că poate fi folosit pentru altceva decât pentru odihnă. Și aici nu mă refer la viața intimă, dar să mănânci, să stai la televizor sau să socializezi cu musafirii în spațiul dormitorului … pentru mine e de neacceptat.

Întrebați, fiecare producător sau comerciant de mobilă vă poate oferi pentru o serie, sau o gamă de mobilier mai multe variante de corpuri. Asta nu înseamnă că trebuie să le cumpărați pe toate. Alegeți dintre dulapuri, comode, măsuțe de toaletă, noptiere dimensiunile și echipările de care aveți nevoie. În general și patul e disponibil în mai multe variante, deși eu știu că românul nu prea renunță la 160-180/200 … adică KingSize. Dacă-ți dă mâna, de ce nu …

Spor la mobilat, mai jos găsiți sugestii de alegere dintr-o gama care este disponibilă pentru a realiza amenajarea finală.

mobila din lemn masiv de stejar - dormitor englezesc
Dormitor englezesc de stejar – set de comode
mobila din lemn masiv de stejar - dormitor englezesc
Dormitor englezesc de stejar – set de dulapuri
mobila din lemn masiv de stejar - dormitor englezesc
Dormitor englezesc de stejar – set de corpuri
mobila din lemn masiv de stejar - dormitor englezesc
Dormitor englezesc de stejar – amenajarea finala
Mobel Amadeus catalog online de mobila din stejar masiv
Set de dormitor englezesc din stejar natur 16

Am scris demult despre acest dormitor englezesc, însă nici azi nu am reușit să producem ceva similar din această categorie. Mi-aș dori , însă segmentul dormitoare este o nișă aparte, de sine stătătoare. Acolo e vorba de mai multe necunoscute și fiecare beneficiar sau arhitect poate visa la un topor cu lunetă.

mobila din lemn masiv de stejar
3 poze au fost adaugate la acest articol.

Vezi galeria →

5 comentarii Adaugă comentariu

 1. #1 Comentariu nou

  Care este pretul pentru un astfel de scaun ?

 2. #2 Comentariu nou

  ce a mai aparut in materie de scule pentru startul unui mic atelier de tamplarie? Asta ar fi ok? https://masiniunelte.store.ro/bernardo-austria/366-masina-combinata-universala-bernardo-model-cwm-150.html

 3. #4 Comentariu nou

  Fara finisajul rindelei manuale nu ar fi posibila astfel de opera.Cum e cu moulding planes…se construiesc?…, se cumpara?

 4. #5 Comentariu nou

  Fara finisajul rindelei manuale nu ar fi posibila astfel de opera.Cum e cu moulding planes…se construiesc?…, se cumpara?

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.