Sfere din lemn atârnate în copac pentru cei cu ”Free Spirit”

Free Spirit

Tom Chudleigh inventează un model standard sub denumirea de ”Free Spirit” dedicat celor ce vor să simtă natura din interiorul unui semințe de dimensiuni mari, atârnată de o structură de cabluri ce imită pânza de păianjen. Cred că acest proiect ar corespunde unei cereri primite cu ceva timp în urmă de la o doamnă care își dorea o căsuță în copacul din curte.

Tom Chudleigh îmbină într-un mod inspirat construcția caselor din copaci cu priceperea fabricării bărcilor și a iahturilor. Întreaga sferă este fabricata din lemn masiv de pin si cedru. Structura interna a coconului, imită coastele unei ambarcațiuni, iar învelișul exterior seamănă cu bordajul exterior ce compun partea vie și partea moartă a navei. Moartă nu înseamnă altceva decât că este deasupra apei și nu participa activ la flotabilitate.

Ideea ce stă la baza acestei inovații servește pentru deconectarea terapeutică a locatarilor. Prin ancorarea de minim 3 copaci, se asigură o stabilitate crescută, astfel încât ocupantul poate practica meditația, relaxarea într-un mediu natural, arta fotografică sau lectura. Interiorul are o mobilare simplistă, cu paturi rotunde, oglindă și măsuță pliantă.

casa in copac
Free Spirit Sphere

casa in copac
casa in copac

casa in copac

casa in copac

casa in copac

casa in copac

Sunt ani buni de când acest proiect este disponibil și a fost deja ales de mulți oameni cu mintea deschisă, nonconformiști, pentru a-și găsi cuibul din pădure, ca spațiu de detașare și libertate. Nu avem o fundație, panorama este la alegere și poate dacă considerăm necesar ne putem reloca cu prețul unui timp de muncă redus.

Cu drag, de relaxare în natură.

Photo courtesy of Free Spirit Spheres – © Tom Chudleigh

7 poze au fost adaugate la acest articol.

Vezi galeria →

2 comentarii Adaugă comentariu

  1. #1 Comentariu nou

    Am vazut pe NG sau pe Disc un documentar despre aceste persoane si casutele lor stranii. Mi se pare putin exagerat sa te rupi cu totul de lumea ce te inconjoara.

    • #2 Comentariu nou

      eu consider ca este un exercitiu de imaginatie reusit. Trebuie sa ai timp si „timp” ca sa poti sa stai cu mintea hodinita sa imaginezi asa ceva.

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.