Solutii pentru spatiile mici – scaunelul sau scarita pliante

scaun pliant

Utilitatea pentru o scarita pliantă ce se transformă în scăunel e incontestabila. Există variante din aluminiu de cumpărat, însă puteti bricola în regie proprie o varianta din lemn.

Intr-un articol anterior am mentionat masa plianta care avea 4 scaune intre blaturile culcate si care incapea in pozitie stransa in orice coltisor. Am vazut-o pe vremuri in multe case ale cunoscutilor parintilor mei, azi cred ca a fost indepartata doar din cauza ca aduce aminte de acele vremuri, nedrept denumite „de trista amintire”.

mobilier mic de terasa
Mobilier mic de terasa

Pentru mine au fost vremuri bune, foarte bune, am avut o copilarie fericita, cu multe nazbatii si pozne pe care am convingerea ca copiii din ziua de azi nu le mai traiesc. Oamenii erau mai buni, interesele si fatarniciile mai putine, buna dispozitie peste tot si din putinul pe care-l aveau gaseau mai multa bucurie. In vremurile alea se mesterea, se inova, se repara si multi barbati aveau indemana necesara pentru a bricola una alta. Nu se numea bricolaj, se numea mesterit. Am si acum acasa un scaun unicat, fabricat intr-un garaj cu materiale recuperate, incleiat cu aracet, vopsit cu ulei de nenumarate ori si care se incapataneaza sa nu se rupa, desi a participat la mutatul din 4 apartamente diferite.

Scaunelele pliante, sub forma de scarita cu 2 sau 3 trepte, de fabrica sau manufacturate sunt subiectul imaginilor de azi, ca solutie practica, pentru apartamentele unde spatiul conteaza. In general sunt din lemn, cu material textil sau piele pentru sezut, usoare, pliabile, cu functii multiple sau dedicate. Pot fi folosite ca scarite pentru gospodinele scunde sau de catre un pescar pe malul lacului. Incap sub o bancuta, in camara sau in portbagajul masinii. Cand deja ne gandim la o terasa mica, plina de flori, atunci sunt de neinlocuit. Utilitatea este incontestabila, iar frumusetea rezida din imbinarea esteticului cu practicul.

scaun pliant

scaun pliant - scarita

scaun pliant - scarita
Scaunel pliant vintage
scaun pliant  - scarita
Scaunel pliant vintage

scaun pliant

scaun pliant - scarita

Scaun pliant - scarita
Scaun pliant cu scarita in stil Amish
scaun pliant - scarita
Scaun pliant cu scarita in stil Amish
scaun pliant
Scaunel de campanie din lemn si piele

Cu drag, de mestereala si vremuri de mult apuse

scaun pliant
10 poze au fost adaugate la acest articol.

Vezi galeria →