Stive de lemne de foc … și nu doar atât, ci design exterior deosebit

lemn de foc

Am scris despre stive de lemne de foc acest articol în 2014, fără să adaug nici un text. Imaginile mi s-au părut fabuloase, ideea desprinsă vizual a fost suficientă pentru mine ca să îmi pun speranțele în impactul vizual al acestor stive de lemne de foc. Sunt convins că românul are nevoie de imbolduri, de sugestii și că e mare nevoie să educăm simțul estetic în indiferent ce activitate am face.

Munca nu înseamnă doar efort brut, așezarea lemnului de foc pentru iarnă poate fi prilej de bucurie pentru spirit, de creație, de frumos. Nu spun că trebuie să fie așa, ci că ar fi bine să fie așa. Văd mult prea des oameni muncind ca robii, cu grimase de efort și suflet rupt în două de o stare interioară decadentă. Pentru mine, munca fizica este prilej de relaxare și vă spun cu mâna pe suflet că pot afirma că am lucrat. Nu 40 de ani, în front de mină, zi de zi, ascuns de soare și cu negru sub unghii, nu doar asta se numește muncă.

Cred că am depus efort, am nopți nedormite, zile de 14-16 ore de muncă, 48 de ore dormite neîntrerupt după 3 săptămâni de muncă pe noapte, un tir de ciment descărcat singur. Nu le spun ca să mă laud, ci să-mi pot argumenta determinarea de a susține că e nevoie de zâmbet. De șagă, de ciupșag, de oameni hâtri și vorbă-n dungă. De bășcălie despre orice ca să treacă timpul și să nu bagi de seamă efortul.

lemn de foc - Stive de lemne

 

lemn de foc - Stive de lemne

lemn de foc - casuta

lemn de foc

lemn de foc

lemn de foc

Cred foarte tare că e nevoie de ordine, de rânduială și de satisfacția lucrului bine făcut.

lemn de foc - Stive de lemne

lemn de foc

lemn de foc

Se zâmbește lângă aceste stive de lemne de foc. Ridicarea lor a fost o muncă colosală, dar dacă s-a făcut o clacă, atunci totul devine mai ușor, merge mai repede.

lemn de foc

lemn de foc

lemn de foc - Stive de lemne

lemn de foc - Stive de lemne cu desen din forme și culori

lemn de foc - Stive de lemne cu flori

S-aveți spor, toți cei ce lucrați!

Ați citit despre sobe ? dacă nu, apăsați click pe textul ce urmează : Sobe pe lemne – o soluție pentru încalzit și gătit în case tradiționale sau Sobe mici, extrem de mici, pentru încălzirea prin ardere

lemn de foc
14 poze au fost adaugate la acest articol.

Vezi galeria →

2 comentarii Adaugă comentariu

  1. #1 Comentariu nou

    Ne educi bunul gust cu articolele si pozele pe care le publici, eu personal iti multumesc mult

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.