Terasa de pe bloc

terasa la ultimul nivel Amitandroy din Toronto-Yorkville

Toată viața mea am considerat că ”să stai la 4” este inimaginabil, de neconceput, inacceptabil. Cine-ți cară, om bun, mobila până acolo? Te-njură orice prieten la care apelezi să te ajute la mutat. Dacă am fi în Amsterdam, să avem scripetele agățat în podul blocului, atunci ar fi mai convenabil, dar la noi nici liftul nici scările nu-s suficient de încăpătoare ca să justifice să stai la 4. Pe vremuri îți mai și curgea apa-n cap când ploua, igrasie … yeach.

Totuși … totuși … azi am realizat că există o fărâmă de justificare pentru care merită să stai la 4. Ai terasă deasupra, nah …. terasă, impropriu spus, dar se poate face. Și dacă te bate norocul suficient de mult să ai și panoramă, ceea ce la Baia Mare nu e foarte greu, iar cine locuiește sau știe zona parcului Mara, atunci a văzut ultimele 2-3 niveluri ale blocurilor Y, cu terase de vis. La ce inălțime au acolo e greu să urce și apa caldă, d-apoi mobila cu liftu. Cănd ia șoimul curba la tine la geam, îți aduci aminte să verifici cât de tare bate vântul, însă pun pariu că-n zilele calme, cu soare, e o plăcere să stai pe terasa ta, la soare, sus în vârful … blocului.

Prin alte țări se poartă și designeri care mai de care mai pricepuți se întrec în a-și etala priceperea și inspirația pentru a amenaja o grădină, ba nu … o oază de relaxare pe platformele din partea superioară a imobilelor dîn cele mai aglomerate metropole. Între betoane și asfalt este cu adevărat un privilegiu să ai parte de o mini-grădină, cu deschidere spre cer, departe de aerul încins al șoselelor. Mobilierul de terasă trebuie obligatoriu să fie de exterior, rezistent la intemperii, iar amenajarea va cuprinde șezlonguri, seturi de măsuțe cu fotolii confortabile, poate un jacuzzi, orice are în descrierea fișei aptitudini de relaxare a trupului și desfătare a simțurilor.

E cumva de înțeles, dacă te gândești că pentru locuitorii megalopolisurilor a vedea cerul este de multe ori o raritate.

terasa la ultimul nivel
Amenajare pe acoperișul blocului
terasa de pe bloc
Amitandroy din Toronto-Yorkville
terasa de pe bloc
Mobilier de terasa
terasa de pe bloc
Terasa cu design minimalist
terasa de pe bloc
terasa de la nivelul 9 a blocului
terasa de pe bloc
Terasa de pe bloc, cu verdeață și jacuzzi
terasa la ultimul nivel
terasa design Philippe Starck
terasa de pe bloc
vedere generala pentru terasa de la nivelul 9 a blocului

Cu drag, de relaxare.

Atunci când terasa ta e la casă, și nu pe bloc, citește –  Set de terasa complet din lemn de stejar

10 poze au fost adaugate la acest articol.

Vezi galeria →

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.