Topul produselor pe care nu le fabricam, dar au fost solicitate

colaj

Acest articol care prezintă topul produselor ce ne-au fost solicitate de-a lungul timpului, dar pe care nu le fabricăm, este o trecere în revistă a obiectelor care au prezentat interes major din partea cititorilor. Scriu acest articol cu gândul la atelierele de mobila din Romania care poate duc lipsa de inspirație și care ar putea fabrica aceste produse. Știu sigur că multe ateliere duc lipsă de comenzi și și-ar dori cu înfrigurare să primească solicitari din partea unui numar tot mai mare de clienți, și de aceea îi invit mai ales pe cei care dețin aceste ateliere să citească acest articol și să ia în considerarea fabricarea produselor prezentate, în limita posibilităților tehnice.

Top 5 al produselor solicitate si indisponibile

Nr. 1 – Biblioteca Rotundă

Biblioteca Rotunda
Biblioteca Rotunda

Este conform propriei mele estimări cel mai cerut obiect prezentat pe site, la a cărui producție m-am gândit, dar nu am găsit spațiul în producție pentru a-l introduce. Confecționarea din lemn masiv presupune folosirea unor elemente curbate, la cald, plus dimensionarea ca produs general utilizabil. Pentru ca face parte din lista produselor din lemn care au nevoie în principal de lemn îndoit, un atelier care se ocupă de acest segment are 80 % din soluția tehnică rezolvată.

Consider că un diametru de 150 este suficient pentru ca piesa, cu un efect estetic deosebit să corespundă cerințelor exprimate de majoritatea celor interesați de achiziția sa.

Am prezentat-o în articolul Biblioteca rotunda  publicat în mai 2012 și estimez ca am avut peste 20 de solicitări pentru a furniza informații, preț si termen de livrare pentru aceasta. Am primit chiar emailuri care exprimau disponibilitatea de a se aștepta un termen rezonabil, pentru a se găsi soluții pentru producerea ei. Undeva, pe lumea asta sigur există, eu am preluat imaginea la sugestia unor prieteni care mi-au transmis-o tocmai pentru că li s-a părut genială. Și eu o găsesc la fel.

Nr. 2 – Măsuța pliantă

masuta plianta - lista produselor

Acest design, extrem de simplu, cu o măsuță pentru 2 persoane, care permite adăpostirea scaunelor sub blatul mesei, a fost extrem de apreciată și solicitată. Construcția ei este relativ simplă și se încadrează în specificul producției noastre, dacă am putea produce serii de peste 50 de asemenea seturi. Estimez că dacă produceam deja aceste seturi e posibil să se fi și vândut, în concordanță cu cererile exprimate.

Am prezentat acest model in ianuarie 2013, în articolul Masuta plianta pentru micul dejun, … sau pentru pranz, … sau pentru cina   și a străns peste 15 solicitări, din căte mi le amintesc. Cred că este un produs minunat, dar modelele disponibile din acest concept fac disponibilă o paletă prea mare pentru alegerile pe care clienții le pot face și o necunoscută pentru cei care se decid să le ofere.

Singura masa plianta produsa de noi este cea prezentată în articolul Masa pliantă cu picioarele spiralate

Nr. 3 – Mese si piese de mobilier dintr-o bucata de lemn

mobila la comanda
pat cu placa dintr-o bucata
scandura de lemn - lista produselor
scandura de kauri de 12 m lungime in SUA

Piesele de mobilier realizate cu elemente de lemn dintr-o singură bucată de scândură, cu margini naturale, neregulate sunt subiectul interesului pentru mulți români. Speciile autohtone de lemn nu se prea încadrează în aceste cerințe și cred că am explicat telefonic de nenumărate ori că acest tip de mobilier se produce de regulă din lemn exotic, care costă mult. Nu exclud posibilitatea ca undeva să se găsească și la noi în țară piese de lemn cu dimensiuni de gabarit mare, dar sunt ocazii rare, sporadice.

Sunt o oportunitate pentru atelierele mici, care să lucreze la aceste proiecte unicate, iar prețul este pe măsură.

Nr. 4 – Masa plianta cu oglinda de perete

masa plianta

Este o mai putin o masă și mai mult o oglindă, dar se poate transforma la nevoie într-o soluție utilizabilă pentru cazuri neprevazute.

A fost solicitată de multe ori, este prezentată întreaga idee în articolul  Masa plianta pentru amenajarea spatiilor mici, împreună cu alte idei din această gamă. Modularitatea și economia de spațiu sunt foarte apreciate mai ales de cei care dețin apartamente, locuințe cu spațiu limitat.

Nr. 5 – Amenajari de bai mici cu lemn masiv

amenajare baie mica
amenajare baie mica

Mobilierul de baie, blaturile de lavoar, dulapioare sau placarile cu lemn fac parte dintr-un segmen complet de neînțeles pentru mine personal. Nu văd nicidecum lemnul masiv autentic în spații cu umezeală și căldură excesivă și sunt convins că în timp acest lemn se va deforma. Dar … dar … SE CERE ! Articolul –15 idei de amenajare pentru băile mici –  este cel mai citit de pe blog și urmăresc cu mirare evoluția rezultatelor Google care direcționează căutările pe subiectul băilor mici către noi. Solicitările clienților se adresează de regulă la blaturi pentru încastrarea lavoarelor sau construcții particularizate din lemn brut, vechi sau recuperat pentru mobilierul de baie.

Va recomand, celor care puteți, să acordați atenție acestei tendințe și produselor asociate cu baile, sunt de mare interes !

2 comentarii Adaugă comentariu

 1. #1 Comentariu nou

  Biblioteca rotunda am facut eu! Nu cu lemn indoit insa ci cu doage ca la butoi. A iesit conica nu cilindrica dar arata foarte bine. Osb-ul de pe spate unora le place altora nu, pe mine nu ma deranjeaza. A fost un challenge pentru mine, nu am facut-o pentru bani. Un client mi-a trimis poza si m-a intrebat daca se poate face si am raspuns afirmativ desi eram convins ca o sa fie o adevarata provocare. Dupa o saptamana de munca rezultatul il puteti vedea pe link-ul de mai jos.
  https://www.facebook.com/Butoaie-traditionale-din-lemn-388534924588815/?ref=hl

 2. Buna ziua,

  Buna ziua,
  Am cititi articolul dvs. si doresc sa va fac o scurta prezentare a atelierului nostru din Galanesti, jud. Suceava. Asta si pentru situatia in care ne-ati putea recomanda pentru clineti a caror comenzi nu le preluati.
  Ne-am infintat in 2015 cu ajuotorul unui proiect european. Inreprinderea are statut de intreprindere sociala. Punctul de lucru il avem in com. Galanesti, jud. Suceava unde dispunem de un spatiu de peste 1000 mp. Pana in prezent am produs atat mobilier de serie ( cca 300 exemplare) pt o firma din Germania, dar in special comenzi de mobila din lemn masiv. Am realizat de la trepte de scara si parchet la mobila de bucatarie, dormitor, baie, sufragerie etc. Am facut si amenajari complete (placari pereti, trepte scara, usi) Lucram in stejar, frasin, fag, larice si molid. Laricile este un lemn potrivit pentru mobilierul de baie. Pentru detalii ne gasiti pe www. biomobila. ro Siteul este incomplet. are doar produsele initiale. Pentru o gama mai mare de produse gasiti pe site un mic catalog. mai multe detalii gasiti pe pagina de facebook: biomobila&biojucarii. Am participat pana in prezent la doua editii ale targului de la Romexpo.
  Va asteptam cu propuneri si am dori sa ne cunoastem.
  Multumesc,

  Ovidiu Isan

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.