Tridimensional – versuri ilustrate de la SEZI

Tridimensional

Tridimensional e de la ȘEZI! O ea și un el, Octavia și Lucian, arhitecți după facultate, artiști înainte, sculptori în timp, tâmplari din întâmplare. Acum că citiți tâmplari, poate înțelegeți de ce vă povestim de ei. Sau poate dacă citiți articolul ăsta veți înțelege și mai bine.

Tridimensional

Îi urmărim de ceva vreme. Eleganța lucrărilor lor, felul în care combină simboluri și mesaje, frumusețea sufletului lor a făcut să crească admirația și dragul pentru frumosul pe care îl aduc ei între noi.

Tridimensional e prima lor carte, nu puteam lăsa să treacă fără să o pomenim. E o carte cu schițe și versuri. Luci scrie versuri de multă vreme, le-a organizat și le-a pus într-o carte cu 9 capitole. Cifra 9 nu e aleasă întâmplător, iar volumul susține principiul prin care universul este finit și infinit, în același timp. Cartea este destinată celor care sunt atrași de studiul simbolurilor și al mesajelor ascunse. Fiecare capitol abordează câte o temă diferită, formând un întreg ce are ca esență concepția culturilor arhaice despre lumea fizică și legile sale. Cu siguranță, fiecare dintre noi ne vom regăsi în unul din aceste capitole.

 

Tridimensional

 

Octavia mi-a spus că tehnica folosită este proprie. Totul este desenat în tuș, direct peste paginile cu text, iar prima variantă este și cea finală. IMAGINEA este o ROSTIRE A CUVINTELOR prin forme, linii și culori. Între textul și schițele cărții există o profundă și firească legătură. Este vorba despre timp, oglinzi, lămâi și lalele. Înțelepciune, prelungirea vieții, dezvoltarea percepțiilor. Artă!

Tridimensional

Tridimensional

Tridimensional
Tridimensional

 

Dacă doriți să pătrundeți în lumea abstractă a artiștilor de la ȘEZI, puteți comanda cartea pe pagina lor de facebook, prin mesaj sau telefonic. O parte din vorbele scrise în articol sunt preluate din scrierile lor.  Le mulțumesc pentru acord și pentru frumos!  Vă las acum cu versuri. 🙂

”Adevăru-i relativ.
Acesta-i adevărul nostru.
Tu subiectiv poți privi,
ori cu ochi mari de monstru.”

 

Tridimensional Tridimensional

 

8 poze au fost adaugate la acest articol.

Vezi galeria →

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.