Trusa de scule pentru tâmplar

scule de lemn

În trusa de scule a unui tâmplar stă toata iscusința lui. În realitate vezi o astfel de alcătuire doar dacă meșterul se deplasează pentru o reparație, altfel tâmplarul are nevoie de un întreg atelier, de utilaje și mașini ce nu încap într-o gentuță.

După cât de ordonată și curată este trusa de scule îți dai seama cât de priceput e meșterul. Fiecare dintre noi a avut ocazia să calce într-un atelier de tâmplărie printre mormane de talaș și rumeguș, ocolind banzicul vertical sau abrictul. Mirosul de lemn persistă în aer și înmiresmează proaspăt o atmosferă de basm. Din mâinile ridate și bătătorite, ce se mișcă necontenit, apar minuni ce stăteau până acum câteva ceasuri ascunse în trunchiul unui copac.

Un prieten drag, Nea Vasile, lăcătuș, mi-s spus odată: Cu un pic de vaselină și o șurubelniță faci jumătate de lăcătuș. Cu un patent deja e lăcătuș complet. Sculele sunt pentru meșteri ca și baghetele magice pentru vrăjitori. Pentru tâmplari fiecare sculă este unicat, draga, o cunosc la nivel personal și au o relație directă cu ea. Meșterul poate cânta ca un făuritor de instrumente muzicale pe fibra lemnului până îl acordează să sune perfect. Apoi cel ce ajunge să îi folosească produsul se bucură de fiecare detaliu făurit în lemn. Nu știm povestea fiecărei muchii, de câte ori a trecut o sculă sau alta pe acolo ca într-un final să iasă perfect.

Aşa rezultate reusesc sa apară doar cu îndemânare şi cu sculele potrivite.

balansoar extrem de elegant

Nu cu o trusă de scule de mână faci minunea de mai sus ci cu un atelier extrem de complex. Îndoirea lemnului la cald este o tehnică și o pricepere aparte.

dulap cu scule de tamplarie - trusa de scule
scule de lemn de jucărie
scule de mana pentru tamplarie
trusa de scule pentru un tâmplar

Cu drag, de mâini iscusite.

Mobel Amadeus catalog online de mobila din stejar masiv
Trusa de scule pentru tâmplar 12
4 poze au fost adaugate la acest articol.

Vezi galeria →

1 comentariu Adaugă comentariu

  1. #1 Comentariu nou

    Exista acest tip de trusa spre vanzare? Un pret daca se poate, vă rog. Multumesc!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.