Prima încăpere unde suntem nevoiți să devenim creativi la amenajarea unui apartament este baia și e nevoie de o tonă de idei de amenajare bune ca să alegi cea mai inspirată și totodată cost-efective soluție. In mica baie, cu o suprafață redusă poți pierde spațiu, confort și poți investi atât de mulți bani încât deciziile trebuie foarte bine cântărite.
Daca te gandesti câti oameni au o baie spatioasa la dispozitie si cati trebuie sa-si sfarme mintea pentru a se descurca intre 4 pereti de faianta cu amenajarea unei bai mici, ultimii cred ca sunt majoritari. Si e greu sa gasesti o solutie care sa respecte dorinta proprietarului dar sa nu faca o gaura mare in buget.
Catalogul nostru de mobila din stejar masiv este disponibil aici – > Mobel Amadeus
Doamnele isi doresc cada de baie, pentru spuma si relaxare, barbatii vor dus, pentru rapiditate si putina readucere aminte de vestiarul salii de sport, ar fi bine sa fie si oglinda mare, si dulapioare multe si spatiu neinvadat de cosmetice sau prosoape si wasul de WC cumva separat pentru intimitate.
Poți citi și : Topul celor 20 de amenajari interioare cu produse fabricate de noi
Intr-o amenajare de locuinta, baia consuma cei mai multi bani pe mp. Scurt, din incheietura, pui jos 10.000 de RON pentru un spatiu ce abia ajunge la 4 mp intr-un apartament mic sau mediu. Incaperea are o tenta atat de intima, de personala, incat la fel ca si bucataria, este una din marile provocari pentru noii proprietari. E primul loc in care incep lucrarile de amenajare dupa ce ai achizitionat apartamentul si care naste cele mai multe dispute.
Incercati sa luati in considerare urmatoarele idei de amenajare cu aspecte practice:
- nu incarcati peretii cu piese mari, incercati incastrarea sau alegerea celor mai plate corpuri
- nu aveti nevoie de cea mai mare chiuveta
- alegeti un vas de WC cu grija, nu-l veti schimba niciodata
- dusul poate fi suficient, nu e nevoie de cada cu orice sacrificiu
- dusul e mai practic, nu e obiect de epatare, alegeti-l simplu
- folositi spatiul de sub chiuveta, e vital
- asigurati-va ca aveti ventilare pentru a evita igrasia si mucegaiul
- alegeti culori deschise, pentru senzatia de spatiu larg
- o oglinda mare mareste spatiu considerabil
- tavanul trebuie sa respire, varul e indicat pentru igiena iar pereti nu vor fi transpirati
Cromatica baii e extrem de importanta, alegeti sa investiti in materiale de calitate si cereti mai multe pareri inainte de a alege faianta si gresia. Ambele trebuie sa fie din aceeasi gama si sa se completeze reciproc. Alegeti de la bun inceput sa nu aveti tubulatura si conducte aparente, vizibile, acestea pot sta foarte bine in pereti.
Inspirati-va din cat mai multe imagini, ganditi de 10 ori inainte de a alege, piata finisajelor si a dotarilor e foarte diversa atat la calitatate cat si la pret. Aveti la dispozitie mai multe idei de amenajare pentru spatiile mici, alegeti dupa ce cantariti bine de tot.
Idei de amenajare pentru baile mici

vedere de sus – baie cu decor fibra de lemn

idee de amenajare a unei bai mici – vedere de sus

baie luminoasa cu intarsii de fibra de lemn
Cu drag, de moda veche.
Citește și Amenajarea unui spațiu mic: Baia – proiect before and after