Cuvântul casute are o aură romantică și de poveste. Ne gândim la bunici, la plăcintele cu brânză, la cana cu lapte cald sau la cafeaua sorbită dimineața pe prispă. Când zic prispă mă gândesc la o scenă din Moromeții și la copiii mai mari care dormeau vara afară pe prispă, unde era mai răcoare.
Am povestit ieri cu un cuplu care locuiește la câțiva kilometri de oraș, într-o casă care, inițial, a fost gândită să fie de vacanță. S-au acomodat atât de bine acolo, încât au transformat-o în locație principală. Am purtat multe discuții legat de avantajul și dezavantajul de a locui în afara orașului, atunci când ești în plină activitate profesională sau când ai copii care merg la școală. Nu doresc să comentez cum ar fi mai avantajos, cred că fiecare situație și fiecare familie are alt ritm și diferite optici de implementare. Desigur, varianta ideală ar fi să ai posibilitatea să îți dai o perioadă de probă, pe foaie, lucrurile par diferite decât sunt în realitate.
S-ar putea să îți placă și: Oblon din lemn – inspirat de casele din sudul Franței
Un compromis pentru cei cărora le place liniștea și mersul desculț prin iarbă ar fi alegerea unei casute din lemn. Văd o grădină cu câțiva arii, minim patru sau cinci. Poate o anexă pentru depozitat instrumentele necesare lucrului prin grădină. Cuvântul de ordine ar fi optimizarea.
Am citit tot ce am găsit legat de avantaje și dezavantaje ale construcțiilor din lemn, și vă pot spune că am găsit mai multe plusuri, decât minusuri.
Am selectat pentru dumneavoastră cele cinci casute ca să vă servească de inspirație. Poate vă faceți un proiect nou din această toamnă! Ok, e posibil ca unele să pară mai mari, dar înțelegeți ideea … 🙂
Succes!
Cred căparcursul de până acum al căsuței mele de la Baia Sprie demonstrează că n-am căutat să mă informez degeaba atâția ani :