ACASA e unde e cald si bine

Le Hammeau domeniul regal

Cred că ACASA e cel mai bine, deși termenul de acasa e ceva diferit ca accepțiune pentru fiecare dintre noi.Uneori ne legăm de lucruri materiale, alteori de stări sufletești. Avem poate nevoie de ceva familiar sau de cineva că să ne simțim într-o locuință confortabil suficient cât să ne prindă rădăcini. Uni-și mută casa ca melcul, dacă sunt cu familia fac ACASA din orice casă.

De multe ori m-am gândit unde as putea sa ma simt cel mai bine? La bunica?  La mama? sau în apartamentul meu super mega luxos de la ultimul etaj din XXXttan?  Cred ca răspunsul meu ar fi la bunica!

Probabil același răspuns ar fi dat și Regina Maria Antoaneta al Franței secolului al XVIII.  Deși în cazul ei cred ca este vorba de un pic mai multa doza de snobism decât din partea mea: moda vremii și curentul Romantic impuneau o întoarcere la viata simpla de țară,  la naturalețea fără superficialitate a țăranilor. Punct.  Deci ea, Regina, s-a gândit: „Hai sa ne jucam atunci de-a țăranii! Ce o sa ne mai veselim noi! ”  Si iată, ca Regele i-a făcut cadou acest minunat tărâm romantic: sătulețul „Le Hammeau” și un domeniu de grădini colosale! Voila!

Domeniul regal
Le Hammeau
domeniul regal
Le Hammeau
Case din piatra si lemn
Casa pe marginea lacului
Casa la tara
Le Hammeau

Si probabil ca s-au veselit! Cum am face-o și noi, dar cred că suficiența este o măsură a cărei cântărire e musai s-o aflăm fiecare. Pentru mine Cabana de la Baia Sprie e un loc cu valori similare, ca de regalitate. Acolo eu sunt regele și doamna mea regină. Acolo e ACASA, o casă construită chiar de noi.

P.S. situl poate fi vizitat! Check out: http://www.chateauversailles.fr/decouvrir-domaine/domaine-marie-antoinette-/les-jardins-et-le-hameau/le-hameau

Mersi. 😉

4 poze au fost adaugate la acest articol.

Vezi galeria →

2 comentarii Adaugă comentariu

  1. Acasa e in Baia Mare 🙂

  2. #2 Comentariu nou

    Se gaseste in comert? De unde se poate cumpara?

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.