Actionarea rulourilor pentru o casă

rulouri exterioare Somfy rulouri exterioare Somfy din aluminiu

Actionarea fără efort fizic, prin telecomanda, a unor motorașe care-ți personalizează și modifică diverse spații ori închideri este urmtărul pas evolutiv al locuințelor.

Formația de inginer, chit că n-am fost niciodată unul practicant, mă face să apreciez tot ce ține de zona gadgeturilor, iar dacă poți meșteri singur ceva care schimbă radical funcționarea oricărui accesoriu al casei tale, atunci sunt cu siguranță printre susținători. Pe vremuri am studiat puțin sistemul X10, care la americani este foarte dezvoltat, dar pe rețeaua de 110 V. La noi, în Europa, ceva firmă din Polonia parcă fabrica așa ceva pe 220. Ideea era că se poate controla fără cablare suplimentară, orice dispozitiv electric conectat la rețeaua de alimentare cu energie electrică.

rulouri exterioare Somfy

Să controlezi e una, iar să acționezi e cu totul alta. Actionarea de orice fel, sunt frișca de tortul oricărei amenajări a unei locuințe, fie ea casă sau apartament. Toți ne-am uitat prin filme cum intră omul în casa lui, ia telecomanda în mână, apasă un buton și casa toată se luminează, storurile sunt trase, draperiile se mișcă … De vis, este? Sau imaginați-vă că stați comod pe canapea și nevasta vrea să nu-ți tihnească totul mai mult decât ei, care ”robotește” în bucătărie și te trimite să închizi marchiza, să tragi perdelele sau rulourile, e prea soare, e prea zgomot, e prea frig sau alte stări ce se schimbă imediat ce te așezi confortabil înapoi la locul tău. Ce n-ai da tu să ai o telecomandă, să apeși un buton și să poți continua liniștit să-ți savurezi liniștea.

Gluma-i glumă, însă partea serioasă este că accesorizarea casei, prin module de comandă și acționare a diferitelor segmente ce țin de confort sau siguranță nu mai este de domeniul SF-ului, ci a devenit accesibilă și aproape necesară. Totul din jurul nostru se mișcă mai repede, timpul este prețios, iar când poți trebuie să vrei să îți asiguri confortul. Am scris despre obloane de lemn, însă azi vă aduc în prezent, la stră-nepotul primului oblon.

Am în față un pliant de prezentare a produselor Somfy referitor la sistemul de rulouri exterioare ale locuinței. Partea de instalare cade în sarcina specialiștilor firmei, iar personalizarea funcționării sistemului arată că oamenii s-au îngrijit de aspecte la care nu te-ai gândi pe loc, daca ar fi să scrii pe o foaie ce vrei să facă. Partea de comandă a rulourilor poate fi prin fir sau wireless, iar motorizările pot fi adaptate oricăror sisteme de rulouri, pornind de la cele tradiționale, până la variantele moderne, din aluminiu. Știu că pe la case sau blocuri fabricate dinainte de 1989 se montau rulourile acelea din lemn, încastrate în șpaletul ferestrelor, acționate manual prin derularea unei panglici textile, ca matelotul pe velier. Dacă sistemele Somfy pot acționa și acel gen de rulouri exterioare, atunci cred că potențialul pieței este uriaș. Cine mai poate sau mai vrea să facă modificări așa de radicale, să spargă pereți sau să plătească altele noi, când le are pe cele cu care s-a obișnuit de când e fabricată locuința.

Prima dată am găsit situl francez al firmei și de aici am ajuns la cel românesc. Accesați Somfy Romania și începeți personalizarea propriei dumneavoastră soluții. Faptul că producătorul este european certifică un nivel de calitate ridicat.

rulouri exterioare Somfy
Actionarea pentru rulouri exterioare Somfy din aluminiu

Ce înțeleg eu este că poți alege rulouri exterioare și atunci renunți la jaluzele. Jaluzelele sunt de fapt parasolare și reprezintă varianta modernă a draperiilor. Indiferent cum preferi să te aperi de soare o poți include și pe doamnă în selecția soluției cele mai potrivite. Pentru jaluzele ea alege materialul, tu acționarea, la fel și la draperii, dar pentru rulourile exterioare pui problema cu securitatea și ai convins-o.

Utilitatea rulourilor  este dată de elementele practice:

  • confortul controlului și a utilizării
  • siguranța suplimentară conferită locuinței
  • managementul termic al locuinței diferențiat pe anotimpuri

Întreg sistemul are elemente de acționare, control, senzori și elemente auxiliare care pot alcătui sistemul personalizat al casei tale. Asistența unui specialist este binevenită, la fel și sugestiile de accesorizare. Specializarea cu aceste sisteme asigură identificarea nevoilor clienților chiar când aceștia nu pot să le exprime cel mai clar, ceea ce este un avantaj, Somfy venind astfel în întâmpinarea nevoilor clienților săi.

rulouri exterioare Somfy - actionarea

rulouri exterioare Somfy - actionarea
Actionarea protectiei de geamuri
rulouri exterioare Somfy - actionarea
Somfy – solutii pentru actionarea rulourilor

Cu drag, de modă nouă.

rulouri exterioare Somfy
5 poze au fost adaugate la acest articol.

Vezi galeria →

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.