Adăpostul Delta – o minunăție din lemn și metal

cabana peisaj cu cabana Delta

Adăpostul Delta – subiectul articolului de astăzi – o declarație de apreciere a naturii, făcând loc omului doar cât să nu deranjeze și să dispună de un confort minim, dar mulțumitor.

Un adăpost este ceva în genul unei cabane, doar că forma și utilizarea sa este mai mult practică decât estetică. Exercițiul de design al casei de arhitectură Olson Kundig este desfășurat pe 1000 de feeți pătrați, în traducere liberă europeană 92 de mp. Puțin dacă ne gândim că toată suprafața utilă se împarte pe 3 nivele.

cabana de lemn
seara de iarna la cabana Delta

Nivelul de bază asigură accesul în clădire și este complet ”blindat”. Pe nivelul 1 și 2 sunt împărțite spațiile utile, cu un design auster, funcțional. Adăpostul beneficiază de spații vitrate generoase, care fac locuirea ei o plăcere pentru detașarea în natură. Arhitecții au gândit structura pe cadre de oțel, îmbrăcate în panouri de lemn, cu izolația și confortul necesar iernilor geroase din zonă.

Partea spectaculoasă a clădirii este capacitatea de a se proteja ermetic în lipsa proprietarului prin închiderea spațiilor vitrate cu panouri culisante.

E foarte apreciată, toate publicațiile online sau tipărite au abordat subiectul, iar proiectul a fost declarat Casa Anului sau Casa Lunii. Am mai abordat subiectul evadării într-un concept naturist prin sfera ”Free Spirit

Angrenajul cu roti dintate
angrenajul de inchidere pentru adăpostul Delta
amenajare interioara
Adăpostul Delta – decor interior
cabana - adăpostul Delta
Delta adapost in padure
adăpostul Delta - interior
detalii cu mecanismul de inchidere
cabana - adăpostul Delta
peisaj cu cabana Delta
cabana - adăpostul Delta
vedere de afara pe iarna cu obloanele deschise/închise

Când am publicat articolul – Dacă-aș fi un arhitect sau un constructor de case din lemn … mă gândeam în același plan de apreciere. O astfel de clădire se construiește ca o declarație. Arhitectul sau constructorul arată, în volum redus, ce crede și cum apreciază domeniul în care activează.

Orice client care discută detalii despre viitoare lui casă într-o astfel de locație se va decide mai repede cu cine lucrează.

Cu drag, de frumos și simplitate.

cabana
6 poze au fost adaugate la acest articol.

Vezi galeria →

1 comentariu Adaugă comentariu

  1. #1 Comentariu nou

    Cat m-ar costa sa imi fac o asa casuta de vacanta? 😀 Arata bestial.

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.