Agrafe pentru așchii desprinse din lemn

Pe când americanii cheltuiau bani ca să inventeze pixul care scrie în imponderabilitate, rușii foloseau un creion chimic.

agrafe din metal, pentru aschii din lemn

E atât de banal, ceva foarte simplu, și atât de rar folosite – o soluție pentru a repara muchii desprinse care trebuie lipite și se prind cu agrafe pentru lemn.

agrafe din metal, pentru aschii din lemn
Agrafe din metal

Am tot mai des sentimentul că reinventăm mersul pe jos, apa caldă, gaura la macaroană, coada la cireașă …

Ieri am urmărit un documentar despre cum făceau chinezii miliarde de cărămizi pentru Marele Zid Chinezesc, acum câteva sute de ani, și cum o pleiadă de oameni de știință își dădeau cu părerea și cercetau cum au reușit meșterii din antichitate să le facă atât de repede, atât de durabile, de ce nu-s cărămizii la culoare ci gri, cum de au rezistența asta la compresie fenomenală … asta acum, în secolul 21.

Pierdem pași din evoluție și căutăm soluții la probleme deja rezolvate pentru că am pierdut câștigurile deja avute, ca umanitate, în tehnologie. E atât de păcat că nu păstrăm cu sfințenie tehnici și soluții vechi, și inovăm soluții de calitate mai slabă azi, în loc să aplicăm ceea ce unii mai demult au soluționat cu brio.

De aceea m-a dus gândul la aceste agrafe, cu care un tâmplar prinde înapoi o muchie așchiată, cu un pic de aracet și o face să stea presată, până când adezivul își face magia. Da, cu aracet, tot acela ce se folosea acum 50 de ani la apretat, un lipici pe bază de apă pe care poți să-l pui pe limbă că nu mori.

agrafe din metal, pentru aschii din lemn

Imaginile acestea două, cu agrafe din fier, simplu, fără nici o tehnologie ilustrează foarte bine gândul meu și m-aș bucura dacă doar câțiva dintre cei care citesc aici, ar zâmbi, dând din cap aprobator.

Acum 2 săptămâni s-a inaugurat un nou centru comercial în Baia Mare, demolând o veche fabrică de mobilă, MOBAM. Asta i-am spus fiului meu, pe când stăteam în parcare. Că se năruie unități de producție, dispar fabrici și apar centre comerciale, entități care reușesc să mai scoată din buzunarele noastre bani, chiar dacă sunt la tot pasul. Mă surprinde cât de mult aflux de cumpărători poate furniza un oraș, fie el și de peste 100.000 de locuitori.

Banalele agrafe vor deveni obiecte de muzeu, cred că chinezii care produc orice-uri încă le folosesc, când ne fac produse din lemn.

Tot la fel e și cu sobele cu lemne, sunt tehnici și soluții constructive care se fac cu 2 mâini dibace și scule manuale, și pricepere din cărțile vechi.

Ufff …

catalog mobila din stejar masiv Mobel Amadeus
agrafe din metal, pentru aschii din lemn
1 poze au fost adaugate la acest articol.

Vezi galeria →

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.