Masa rotunda Victoria – de-a lungul timpului

Alegerea pentru masa rotunda Victoria este justificată întotdeauna de eleganță, spațiile unde este amplasată sunt tot timpul stilate

masa rotunda Victoria

Scriam acum aproape 3 ani despre masa rotunda Victoria primul articol și azi am ajuns la peste 20 de bucăți livrate în România și câteva sute livrate partenerilor externi. Modelul este foarte apreciat datorită formei piciorului și a blatului rotund.

masa rotunda Victoria
Masa rotunda Victoria - de-a lungul timpului 21

Cumva forma rotundă este singura posibilă pentru a echipa acest picior și în acest caz particular, partea mea practică capitulează în a susține alegerea unui blat pătrat. Am eu înclinația asta de a sfătui omul să aleagă blatul pătrat în detrimentul celui rotund, motivând că se câștigă 27% suprafață de blat și prețul rămâne neschimbat, cum este cazul mesei Britain.

Acolo merge, modelul Britain permite alegerea unui blat rotund, dar la masa rotunda Victoria nu se poate exclude cuvântul ” rotund ” din denumire.

Experiența livrărilor de mese model Victoria în interiorul granițelor României este cea mai tumultoasă, dar și cea însoțită de cele mai multe ori de satisfacție. Imaginile primite de la beneficiari cu aranjamente finale dezvăluie interioare elegante, iar recomandarea mea de a echipa masa cu scaune model Tabak are de multe ori succes și duce la încântare.

masa rotunda Victoria
Masa Victoria D120 cm
mese cu scaune si fotolii albastre (2)

Un caz aparte pățit cu masa cu blatul cel mai mare cu care am echipat o masa rotunda Victoria, adică 155 cm în diametru a avut un parcurs cu peripeții, spațiul în care a fost amplasată era proaspăt finisat interior și nivelul de umiditate excesiv.

S-a întâmplat ca lemnul masiv să găsească dezirabilă umiditatea mare din aer și să se curbeze. Am înlocuit blatul respectiv, gratuit evident, și am ranforsat suplimentar blatul nou la intrados, pentru a elimina problema. A fost o pierdere financiară, pe un caz la care nu aveam o vină, constructiv blatul era în regulă. Am testat planeitatea celui înlocuit după ce a ajuns înapoi în fabrică și s-a îndreptat singur în 7 zile, când a fost păstrat într-un spațiu cu umiditate normală – în jurul valorii de 55%.

masa rotunda Victoria
Blat 155 cm diametru cu placa metalica de susținere

Producția piciorului care echipează masa rotunda Victoria este o provocare tehnică, greutatea este foarte mare, strunjirea se face din elemente foarte masive și e nevoie de multă pricepere pentru a stăpâni lemnul care se învârte sub dalta tâmplarului. De la selecția elementelor de lemn, trecând prin încleiere și apoi strunjire, totul trebuie făcut foarte bine, altfel riscul unui produs neconform sau a unui accident în timpul prelucrării este mare.

masa rotunda Victoria

Rezultatul este apreciat deopotrivă de domni și doamne, ieri discutam despre o nouă comandă și am căutat resurse de imagini pentru a putea arăta masa rotunda Victoria în toată splendoarea ei, moment în care mi-a apărut ideea articolului pe care binevoiți să-l citiți.

Masa se poate comanda online, anul acesta din păcate data de 15 noiembrie este data limită până la care mai primim comenzi ferme cu livrare înainte de Crăciun. Old Bassano este de regulă culoarea preferată, cred că 75% din piesele livrate în România sunt finisate așa.

Pentru toți posesorii de masa rotunda Victoria, și pentru cei care vor deține o astfel de masă în viitor, le și vă doresc sănătate nesfârșită!

masa rotunda din stejar Victoria
8 poze au fost adaugate la acest articol.

Vezi galeria →

1 comentariu Adaugă comentariu

  1. #1 Comentariu nou

    Masa rotunda este mult mai primitoare decat o masa cu colturi.
    Am locuit cateva zile la prieteni intr-un sat la 20 km de Viena.In prima seara am fost 6 la masa si spatiul pentru fiecare era generos.A doua seara au venit la masa din vecini o pereche si nu a fost vreo problema de loc(mai ales ca functionam cu palinca de Zalau).A treia seara au venit vecinii si copii gazdelor si toti am avut loc la masa.Nu era actuala distantarea.Atmosfera a fost super si nu ne simteam inghesuiti.Atunci am fost cucerit de conceptul de masa rotunda.

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.