Amenajare interioara – vila din Brasov cu lemn masiv

mobila din lemn masiv mobila de living cu zona de lounge

Anul trecut, prin august, am ajuns la Brasov cu piese de lemn masiv pentru o amenajare interioară de pretenții. Designerul de la Incasa, Tunde Păunescu, care deține magazinul Caesar din Brașov, primii colaboratori adevărați din Romănia cu care am lucrat după mulți ani de export imagina și cerea și vroia ceva topoare cu lunetă, adică ceva ce ea a văzut în vis, însă nu reușeam să vizualizez pe de-a-ntregul. Aveam un transport plin de de blaturi din lemn masiv de tot felul de dimensiuni, o masă Octopus, o altă masă (vorba vine), ceva cub imaginat de Tunde, o consolă de hol ( așa îi zicea ea că va fi, eu nu vedeam încă nimic).

Blaturile urmau să îmbrace o mobilă din MDF – blasfemie la acea vreme din punctul meu de vedere – masa era destinată livingului, Tunde este foarte volubilă, vorbește repede și râde mult, mai ales la accentul meu, de Maramureș. Uff … am să mai plătesc tribut mult acestei particularități? Paranteză – Tudor, mă întreabă azi la cei 5 ani ai lui dacă TRI se zice în ”maramureșeană” la ceva căruia cei care vorbesc românește spun TREI – da, așa este se zice TRI.

Am fotografiat atunci eu ceva la modul general, mă bătea gândul să public pe bucăți, dar recent am primit imagini finale ale amenajării respective pentru casa din Brasov și se vede și finalul. Este rezultatul muncii designerului Tunde Păunescu, noi am participat doar cu elemente. Livingul de la parter este un Open Space, cu bar, zonă de lounge și bucătarie, iar la etajul  întâi se găsește un dormitor și un birou plus baia principală, iar la mansardă este amenajată o zonă gen mini-garsonieră, apartament pentru fiul proprietarilor, cu independență totală față de restul casei, prin prezența unui spațiu de gătit, un dormitor și o baie, în concept Open Space de asemenea, cu o zonă dedicată activităților libere, sportive.

Materialele folosite sunt de calitate peste cea superioară, au fost imaginate de către Tunde soluții și piese ce alcătuiesc, într-un puzzle de oameni mari, un întreg unicat, fără piese cumpărate de-a gata. Mobila este făcută la comandă în întreaga casă, pielea sau lemnul sunt alese separat și alipite ideii generale, ceea ce explică cum și ce a reieșit și nu părea evident de la început.

Exteriorul casei din Brasov beneficiază din plin de aportul natural al pietrei și al lemnului folosite cu generozitate pentru a se încadra în decorul general specific Brașovului.

Sper să fie acceptabile imaginile, e prima dată când pot prezenta ceva amenajat cu contribuția noastră. Toate imaginile au fost făcute în timpul lucrului efectiv, cu un Samsung Galaxy Note si un iPhone. Sunt conștient că importanța este covărșitoare pentru calitatea imaginilor în perspectiva unor colaborări ulterioare, totuși de fiecare dată când o lucrare este finalizată, suntem toți atât de prinși cu ceea ce avem de făcut încât uitam să ne pregătim partea de fotografiere.

Colectia de mobila din stejar
vedere de ansamblu a amplasării
Colectia de mobila din stejar
Vila din Brasov, decorata cu piatră naturală
Colectia de mobila din stejar
detaliu exterior casa
Colectia de mobila din stejar
zona șemineului
Colectia de mobila din stejar
Începuturile amenajării bucătariei
Colectia de mobila din stejar
detaliu constructiv pentru grinzile de pe tavan
Colectia de mobila din stejar
blaturile din masiv, după descărcare
mobila din lemn masiv
trecerea din living in bucatarie – parter
mobila din lemn masiv
set de canapele din piele neagra
mobila din lemn masiv
mobila de living cu zona de lounge
mobila din lemn masiv
legatura cu holul de intrare unde e amplasata consola
mobila din lemn masiv
canapele si masa de cafea parter
Casa din Brasov
bar la parter
mobila din lemn masiv
bucatarie parter
Casa din Brasov
Vedere de ansamblu Open Space parter
Casa din Brasov
Masa Octopus
Casa din Brasov
iluminare masa Octopus
Casa din Brasov
dormitor principal la etaj
Casa din Brasov
Bucatarie Mansarda
Casa din Brasov
casa scarilor
Casa din Brasov
dormitor mansarda
mobila din lemn masiv de stejar
Birou la etaj

Suntem deschiși colaborărilor cu arhitecți și designeri de interioare.

Cu drag, de bun gust.

mobila din lemn masiv de stejar
21 poze au fost adaugate la acest articol.

Vezi galeria →

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.