Amenajarea unui living de apartament spatios

pian de camera

Acum 10 ani locuiam intr-un apartament spatios, 4 camere, 3 balcoane … ce mai, teren de tenis sa faci inauntru. Mi se parea extra-urias spatiul si parea ca mai mult nu se poate. Am realizat ca din compartimentare de fapt castigi sau pierzi spatiul, ca ideea unui designer pentru o locuinta la comanda tine de cei ce o folosesc, de cei care zi de zi traiesc si se simt confortabil acolo.

Schita porneste de la programul celor din casa, unii designeri cerand chiar sa afle obiceiurile, tabieturile, sau particularitati intime din viata proprietarilor. Celor ce le place sa citeasca e preferabil sa le gasesti un loc langa lumina naturala, cat mai confortabil. Priciul de deasupra caloriferului mascat cu un grilaj de lemn mi se pare fantastic. Impatimitilor de TV trebuie sa le oferi confort in fata televizorului, daca au copii sa le gasesti si acestora loc sa se joace, langa parinti dar nu in capul lor, deci trebuie intreaga amenajare tine de impartirea spatiului.

Usile pot asigura intimitate, dar imi amintesc holul principal al apartamentului de care spuneam mai sus, ca avea 7 usi catre cele 4 camere, bucatarie, 2 bai. Plus 2 debarale. Minunata utilitate, absolut neinspirat din punct de vedere al designului. Cred ca daca acestea lipseau din pereti, daca spatiile de locuit aveau o comunicare mai lejera si doar camerele cu destinatia de dormitor ar fi fost cu usi era mult mai spatios. In dormitor irosirea zonelor fara destinatie nu e recomandabila, pentru un apartament 15-17 mp ar fi suficienti sa fie alocati unui dormitor. Este loc si pentru pat si noptiere si dulap sau servanta. Televizorul trebuie exclus, asa e trendul si nu degeaba.

Stefan Boublil este cel care prin proiectul sau „Apartment”, mi-a rezolvat o parte din nelamuriri si s-au conturat idei de amenajare pe care incerc sa le pozitionez intr-un apartament romanesc, care e altfel gandit din start si care necesita modificari serioase.

idei pentru apartamente

Ideea corpului compact, gen biblioteca cu compartiment media, pe peretele intreg din spatele televizorului, cu canapea si rafturi de carti este geniala. Nu e genul de mobila prefabricata pe care incerci sa o asezi intre alte piese de mobilier, este o forma personalizata si facuta la comanda, cu functionalitate directa si design particularizat. Lemnul masiv este bine pus in valoare si prin forma si naturalete s-a gasit o formula de a face mult in putin, bun gust fara „a incarca” si alocarea eficienta a spatiului in contextul necesitatilor.

mobila pentru living

stand TV -apartament spatios

Ideea generala se continua si in dormitor si in camera de lucru, gazduind pentru o familie de 4 cu 2 copii universul interior al unui camin calduros.

living apartament - apartament spatios

amenajare dormitor

pian de camera - apartament spatios

Cu drag, de bun gust si inspiratie.

stand TV
5 poze au fost adaugate la acest articol.

Vezi galeria →

2 comentarii Adaugă comentariu

  1. #1 Comentariu nou
  2. #2 Comentariu nou

    cit costa? de unde se pot procura?