Amenajarea unui spațiu mic: Baia – proiect before and after

baie recondiționată e1467623654301

De multe ori ajungem să sacrificăm baia, acest spațiu vital și funcțional, din punct de vedere estetic, pentru că ne este frică să nu dăm greș și să fie prea mult. Da, avem băi mici, mai ales la bloc.

În timp am ajuns să privesc baia ca pe un spațiu mai mult decât cel funcțional dedicat igienei. Este încăperea în care intru prima dată dimineața și mă pregătesc pentru ziua respectivă, dar și cea unde mă revitalizez după o zi lungă cu un duș fierbinte sau o baie cu spumă și lumânări.

Chiar dacă la bloc această cameră este câteodata extrem de mică și în ea trebuie să înghesuim  și mașina de spălat, și dulapul, și coșul pentru rufe murdare, e bine să ne bucurăm de o atmosferă plăcută. Baia trebuie să fie și ea parte din ambientul care contribuie la starea noastră de bine.

Uite, personal sunt câteva lucruri care nu le-aș sacrifica, chiar daca aș avea un spațiu foarte mic, printre ele se enumeră: o vană și o mașină de spălat. Cei mai mulți renunță la cadă pentru a instala o cabină de duș și mută mașina de spălat rufe în bucătărie, ei bine eu nu vreau să fac asta, așa că am căutat pentru mine și pentru voi câteva secrete.

  1. O cadă de baie mica și rotunjiă la colțuri. Atmosfera pe care o crează o astfel de vană este incredibilă. De asemenea și tonalitățile de culoare contează – jocul între deschis și închis conferă rafinament, așa că combinația alb-negru este una câștigătoare. Personal am ales un exterior negru cu un interior alb (revin cu poze curând).
  2. Nu acoperi toate suprafețe cu plăci ceramice. Așa, mai ai libertatea să decorezi pereții cu texturi și finisaje interesante. Poate chiar și niște tablouri.
  3. Alege o mașină de spălat cu inchidere verticală.

Am căutat pentru voi un exemplu de amenajare a unei băi mici recondiționate realizat de Habitat for Humanity/A beautiful mess.  Este o baie în combinații alb negru, accesorizată foarte frumos prin gresia cu elemente geometrice, oglindă, robineții vintage și cada albă de fontă. În acest proiect lipsește mașina des spălat care eu aș fi montat-o langă cabinet.

Proiectele de la Habitat m-au inspirat și pe mine pentru amenajarea apartamentului meu. Sper să vă inspire și pe voi.

baia recondiționată

baia in alb și negru

robineți vintage în amenajare - Baia

Citește și – Mini apartamente – cum ne descurcăm cu spațiile mici

2 poze au fost adaugate la acest articol.

Vezi galeria →

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.