Amenajări americane interioare cu lemn vechi, recuperat

lemn vechi decor metalic pe usa frigiderului incastrat

Amenajări americane este doar titlu, poți la fel de bine găsi acest tip de mobilier în Europa sau Asia. E greu de tradus întreaga semnificație a cuvântului ”reclaimed”, ar fi o combinație de recuperat, reciclat, refolosit, vechi, reutilizat. Poate asta e, REUTILIZAT, ca și la noi în construcții, după ce torni betonul în cofraje, desfaci cofrajele, scoți scândurile care se pot folosi și le bați în cuie peste grinzile acoperișului pe post de astereală.

Lemnul vechi, poate fi de 20 de ani sau de 100 de ani, dintr-un gard sau hambar sau din grinzile acoperișurilor unor clădiri vechi. Umblă vorba că se poartă pe afară moda lemnului vechi, că străinii vin și cumpără așa ceva, pe bani grei, chiar am primit telefoane de la câțiva cititori care ar avea de vânzare lemn vechi. Eu mă gândesc că e cu dichis cum poți să stabilești exact vârsta lemnului să-l deosebești lemnul vechi autentic de lemnul învechit. Metodele de antichizare sunt astăzi foarte elaborate și finisajele disponibile celor ce preferă curentul vintage/antique/rustic acoperă orice cerințe.

În schimb, de la colegii din Kansas,  Byrne Custom Woodworking, am primit acceptul de a vă prezenta câteva idei puse în practică, de lemn refolosit, recuperat, lemn vechi autentic. Imaginile sunt făcute de cei ce fabrică mobila, nu de profesioniști, așa ca puțină clemență, e de preferat în locul unor remarci acide privitoare la calitatea imaginilor.

S-a folosit lemn masiv, cu aspect brut, nefinisat, cu urme de circular pe elementele componente ale mobilierului. Finisajul are rolul de a proteja lemnul, fără a modifica aspectul natural al fibrei lemnului. Intenționat, stilul urmat de cei de la Byrne Custom Woodworking a fost axat pe stilul rustic intens, fie că e vorba de mobila de cameră, de baie sau de sufragerie. Unele piese au fost completate cu elemente de fier, prinse cu buloane, pentru a elimina orice dubiu despre intenția de a evidenția rusticul în stare neprelucrată.

lemn vechi
amenajare baie cu lemn recuperat
lemn vechi
consola pentru baie din granit si lemn recuperat
lemn vechi
corpuri din lemn recuperat cu blat de granit
lemn vechi
decor metalic pe usa frigiderului incastrat
lemn vechi
detaliu dulap pentru prosoape
lemn vechi
dining octogonal cu blat din lemn recuperat si scaune din piele
lemn vechi amenajări americane
dulap cu sertare din lemn recuperat
lemn vechi
dulap pentru prosoape din lemn recuperat
lemn vechi în amenajări americane
Dulapuri din lemn refolosit
lemn vechi
living cu perete cu lambriuri din lemn recuperat
lemn vechi in amenajări americane
mobila de sufragerie in stil rustic
lemn vechi
open space cu bucatarie in stil rustic vanatoresc
lemn vechi în amenajări americane
paturi etajate, incastrate din lemn recuperat

Am mai scris într-un articol și de secretele tâmplarilor prin care poți obține aspect de lemn vechi. Cine ne citește, știe. Despre amenajări americane este o întreagă carte de scris, la ei este cu totul atipic față de ceea ce noi cunoaștem în mod curent că înseamnă case, distanțe, fel de a trăi.

Cu drag, și spor la lucru.

lemn vechi
12 poze au fost adaugate la acest articol.

Vezi galeria →

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.