Amenajari interioare de lux – Apartamentele prezidentiale din hoteluri

mobila de lemn masiv pentru 5 stele Bellagio Room 30062 Life 175

Apartamentele prezidentiale din hoteluri sunt ” rara avis ” pentru majoritatea dintre muritorii de rând.

Dacă dimineață ceasul sună la 5 sau la 7 ca să te trimită la servici, indiferent că este un birou sau o hală de fabrică, în 99 % dintre cazuri ideea de hotel de 5 stele se poate materializa doar după nuntă, când câștigi la ceva tragere la sorți sau dacă șeful scapă din vedere condițiile și te trimite pe tine în delegatie. Hotelurile de 5 stele au tot felul de categorii de camere, cu denumiri nu prea întâlnite la călătorii de rând, adică a celor care atunci cănd își rezervă camerele pe Booking caută locații selectând prețul, numărul de paturi sau distanța față de aeroport sau punctele de interes.

În mod normal n-ai cum să te familiarizezi cu denumiri ca și :

 • Executive Suite
 • Ambassador Suite
 • Governor Suite
 • Royal Suite
 • Presidential Suite
mobila de lemn masiv pentru 5 stele - Apartamentele prezidentiale
planul apartamentului prezidential de la Grande Lakes JW Presidential

Mi-e greu să explic diferențele dintre aceste locații de petrecere a nopții, n-am fost cazat decât o singură dată în București, la un hotel într-un Ambassador Suite ( unul dintre Apartamentele prezidentiale ) și recunosc că nu am fost capabil să găsesc intrarea la piscina din hotel, dimineață la ora 6. Prețul este un criteriu de diferențiere clar, dar cu siguranță nu unul relevant celor care aleg dintre aceste variante.

Oricum, merită măcar pentru cultura generală să vă spun că luxul este unul dintre cerințele principale, că la multe hoteluri, designeri de succes se întrec în creație pentru a decora și amenaja cât mai inspirat, în limita bugetului acordat de proprietarul hotelului, spații unde cromatica și stilul de mobilier este în general clasic, elegant, cu modele de piese de mobilier aparținând stilurilor consacrate ca Victorian, Roccoco sau Mision. Stilul Federal sau Chippendale poate fi întâlnit la fel de des ca și cel minimalist sau modern. Luxul rămâne totuși un atribut clasic, mi-e greu să cred că poți fi convins de prezența luxului prin inox sau sticlă, neapărat trebuie lemn, și încă de cel mai ales, prelucrat extrem de atent, textile și tapiserii de calitate, decorațiuni interioare diverse. În aceste locații veți putea găsi mai mult decât strictul necesar somnului spartan, pereți, pat, baie, lumini, mobilier.

Toate apartamentele prezidentiale sunt locații de dormit ce pot avea caracteristici neașteptate cum ar fi:

 • chiar o locație la ultimele etaje, adică ultimele nivele ale hotelului, pentru panoramă
 • acces privat cu lift
 • cinematograf, jacuzzi sau pian
 • obiecte de arta ca și statuete, vaze sau picturi
 • spații delimitate și diverse pentru diverse destinații, lounge, bar, birou, relaxare
 • servicii conexe incluse cum ar fi ședințe de masaj sau room-service
mobila de lemn masiv pentru 5 stele
planul unui apartament prezidential

Am răsfoit multe imagini, am zâmbit când am regăsit mobila de lemn masiv în toate amenajarile, evident completată cu marmură, catifea, mătase și alte materiale din clasa superioară a calității. Hotelurile care au beneficiat de vizita unor personalități fac din aceasta o sursă ulterioară de venituri pentru că sunt mulți clienți dispuși să doarmă în patul în care a dormit JFK sau Michael Jackson sau Elvis și evident să plătească suplimentar. Eu o văd ca o deviație de fetișism, dar dacă aduce bani, de ce să nu o folosească managerii acelor hoteluri?

S-aveți parte de călătorii frumoase, de locații minunate, de amintiri eterne și clipe nesfârșite de fericire … în apartamentele prezidentiale, dacă se poate.

mobila de lemn masiv pentru 5 stele
18 poze au fost adaugate la acest articol.

Vezi galeria →

4 comentarii Adaugă comentariu

 1. #1 Comentariu nou

  Exceptand vreo doua, toate celelalte sunt groaznice.

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.