Angello Cappellini – un brand de excepție din lumea designerilor de mobila italieni

mobila sculptata  Angello Cappellini

Chiar dacă aprecierea mea pentru Angello Cappellini este autentică, trebuie să explic contextul ce mă face să prezint munca acestei case de design italiene.

Îmi aduc aminte de un stand expozițional de la BIFE-SIM 2013, din această toamnă, unde erau expuse niște kitsch-uri de mobilă absolut înfiorătoare.

Paradoxal, întreg standul a fost cumpărat de ”un magnat rus”, încă din prima zi a deschiderii oficiale, apoi cei ce răspundeau de standul respectiv îi fugăreau pe toți cei care se opreau să se mire, să râdă sau să admire exponatele. Pentru că, cu toată dezaprobarea mea pentru calitatea mobilierului expus, poate e greșit spus calitatea, mai degrabă designul e cel ce m-a bulversat în sens negativ. Era extrem de încărcat, un mobilier în stil victorian, mobilă stil, cu sculptură grea, greoaie, elaborată, din lemn de tei cred, realizat de un router CNC, cu detalii mult prea perfecte. Apoi întreaga mobilă era finisată cu auriu, argintiu, tapițeria în culori tari, catifele grele, de nabab, sau șeic arab. Totul era exagerat spre opulență exacerbată, sibaritismul fiind un termen prea blând pentru a putea descrie excesul de lux.

mobila sculptata
mobilier stil -designer italian

Cu toate acestea, sunt convins că asemenea rusului ce se pretinde că a cumpărat piesele expuse, mai sunt alți oameni care apreciază un astfel de design. Personal nu-i găsesc întrebuințarea, apreciind că se pretează la amenajările extrem de somptuase, în încăperi fără destinația de a fi folosite, ci doar vizitate. Mobila respectivă, un gen complet diferit de ceea ce producem noi, este la rândul ei parte din industria pe care o reprezentăm, o particularitate, cu adepții și clienții săi.

Angello Cappellini Arcadio
Arcadio

Pe acest gen de design, mult mai cu bun gust, cu o istorie de aproape 150 de ani, marca A. Cappellini este un exemplu de rafinament. Vorbim de mobila sculptată, dar pe un alt palier al esteticului, în sensul eleganței, somptuozității și a amenajărilor distinse. Pentru un om, cu stare materială peste nivelul superior, alegerea unor piese din acest raft al segmentului se dovedește o alegere inspirată. Aș vrea să cred că persoana care alege să doarmă într-un pat cu baldachin, cu cele două capete sculptate, care își privește chipul într-o oglindă venețiană, care servește masa pregătită de o bucătăreasă, poartă costumul sau fracul zilnic, posedă o ținută morală și culturală de nivel înalt, poate aprecia arta fie vizuală fie sonoră fără stângăcii, plus că reprezintă pentru societatea din care face parte un etalon de reușită în viață.

Am prezentat anterior aici – Antic, Vintage, Vechi … dar știi care stil ? – diferențele principalelor stiluri clasice de mobilă și mobilier.

Pentru mobila sculptată, brandul italian poate fi considerat un reper solid modern, cu tradiții viguroase.

Angello Cappellini

Imagini provenite din site-ul oficial.

Cu drag, de bun gust, veritabil.

Mobel Amadeus catalog online de mobila din stejar masiv
Angello Cappellini - un brand de excepție din lumea designerilor de mobila italieni 26
mobila sculptata Angello Cappellini
11 poze au fost adaugate la acest articol.

Vezi galeria →

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.