Cadouri pentru copii, de la Moș Crăciun, o trusa de traforaj în lemn sau placaj

traforaj cu panza pentru lemn traforaj Einhell

Când foloseam o trusa de traforaj știu sigur că se numea ATP ceea ce aveam la școală, în gimnaziu, pentru băieți. Atelier Tehnico-Practic e traducerea abrevierilor și cu toate că zilele astea se denigra tot ce era înainte de decembrie 1989, eu, personal, ca reprezentant al ultimei generații cu cheia la gât, spun SUS și TARE că: N-au fost toate așa de rele, iar eu ca și copil îmi amintesc de multe pe care azi le regret și chiar compătimesc generațiile actuale de copii că nu le mai au.

traforaj pentru placaj de lemn
Set traforaj clasic

Am fost și șoim, și pionier și comandant de gupă, am participat la sedințele politice adresate pionierilor (unde ne scriam pe bilețele cerându-ne prietenia), am fost la mare și am câștigat Locul I la desen pe asfalt la tabăra ”Cravata Roșie” cu o ”operă” conținănd o casă, un avion, un cer și scrisul Ceaușescu-PACE. Nah, mare activist. Atunci am venit pe tren de la Mangalia cu 12 eclere cu cremă de ciocolată la pachet de am ajuns la Brașov să mănânc și hârtia, că se topiseră toate.

Revin la ATP, acolo, în atelierul d-lui maistru am făcut bolțuri cu filet, folosind pila (fără ulei de pilă:)) și filiera de 8, și am folosit trusa de traforaj pentru placaj ne ne-a sărit smalțul. Voi vă mai amintiți trusa de traforaj? Un U alungit cu piulițe fluture la capete unde se prindea pănza ce avea nemaipomenita proprietate de a se rupe din 10 în 10 minute. Ce vremuri, ce frumos … Sincer, am amintiri atât de frumoase despre acele vremuri încât nu reușesc de la micimea acelor ani să deslușesc încrâncenarea desfințării a tot ce a fost atât de universal și rău atunci. Acum, adult, pot consemna fără reținere că varianta alternativă a comunismului nu e nici un iepuraș scos din joben, nimic magie, nimic spectaculos de bun. Aceeași Mărie, altă pălărie.

Baiut Maramures
lucrari traforaj baiut

Dacă doar vă place să meșteriți, considerați traforajul placajului ca o variantă potrivită de bricolaj și dezvoltare a îndemănării atât pentru adulți cât și pentru copii. Căutați pe google traforaj, veți fi uimiți câți oameni dedică timp și aplecare asupra migălelii.

Căutați traforaj electric și veți găsi jucării pentru cei mari, până la urmă diferența dintre băieți și bărbați o face prețul jucăriilor, de acord doamnelor?

din Fagaras
www.bzf.ro zilele fagarasului traforaj
traforaj cu panza pentru lemn
Fierastrau panglica Makita
traforaj cu panza pentru lemn
traforaj Einhell
traforaj cu panza pentru lemn
www.germanelectronics.ro – traforaj electric

Ideea acestui articol mi-a fost sugerată din cererea unei doamne de a face cadou, în cadrul campaniei inițiate de gandul.info prin care se alocă aleator Moși unor copii cu situație precară. Salut acest proiect și-l recomand tuturor celor care au suflet mare.

Sărbători frumoase !

trusa de traforaj cu panza pentru lemn
11 poze au fost adaugate la acest articol.

Vezi galeria →

3 comentarii Adaugă comentariu

  1. #1 Comentariu nou

    Foarte tare ! Eu am 2 copii, un baiat de 5 ani si o fata de 12, dar din partea mea mai bine-l dai cuiva care nu-si permite sa ia cadouri la copii. Oricum, laudabila initiativa, ca vorba aceea „dar din dar se face rai”. La Multi Ani !!!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.