Aplicarea lacului cu pompa Kremlin – finisaj pentru stejar

pompa Kremlin Rexson

Folosim în fabrica pompa Kremlin de dintotdeauna parcă, doar când am ridicat în discuție subiectul am realizat că nu peste tot se găsește un astfel de dispozitiv.

Marca Sames Kremlin este o opțiune greu de contra-ofertat de către concurență. Am avut parte de apeluri de la agenți de vânzări care vroiau să-și promoveze produsele și care au bătut în retragere când le-am spus că acum lucrăm cu o pompa Kremlin – modelul 30C25 AIRMIX® PAINT PUMP. Aplicarea lacului folosind această pompă este echivalentul a două straturi cu un pistol normal, ca și grosime a lacului aplicat pe lemn.

De regulă toate mesele fabricate la Baia Mare au cel puțin 2 straturi, cu șlefuire intermediară, de lac poliuretanic. Asta ar echivala cu cel puțin 4 straturi de lac aplicat convențional, cu un pistol bun. De aceea suntem destul de încrezători să afirmăm că mesele livrate de noi rezistă în timp suficient de mult ”cât să crească alt stejar în loc”.

Am surprins azi în finisaj o masă Provence, extensibilă, la câteva secunde după aplicarea lacului și am filmat produsul finisat. Culoarea este French Antik, o culoare clasică, realizată prin băițuire și patină + 2 straturi de lac. Cu pompa se aplică mai repede lac mai vâscos, nu gazează, nu lasă stropi, pulverizează cu debit constant.

Primesc de la beneficiarii noștri de regulă feedback-uri cum că piesele noastre se prezintă impecabil – ca și în prima zi – după mai mulți ani. Uneori, se mai întâmplă accidente care deteriorează vizibil și iremediabil finisajul și la cererile de ”puțin lac” pentru retușare nu se prea poate răspunde pozitiv. Am cerut ca mesele respective, cred că 2 sau 3 buc în ultimii 5 ani să fie re-expediate în fabrică unde le-am rașchetat și refinisat integral, contra cost. Oferim și servicii post-garanție la produsele fabricate de noi. Cred că o masă achiziționată de la noi, care se prezinta necorespunzător când putem să intervenim, este un fapt de neacceptat.

masa Provence extensibila finisata cu lac poliuretanic si pompa Kremlin

masa Provence extensibila finisata cu lac poliuretanic si pompa Kremlin

Corecturile merg pe atingeri superficiale. Poate merită să vă reamintesc de miezul de nucă pentru reparații fine la finisajele natur.

Cred că un atelier mic nu alege să investească într-o astfel de pompa Kremlin, valoarea ar trebui recuperată prin utilizarea în regim continuu, cu finisaje aplicate zilnic, pe câteva zeci de blaturi măcar. Articolul de față vreau doar ca să puncteze unele dintre diferențele majore dintre fabrici și ateliere. Fiecare entitate de producție vine cu atuuri sau lacune.

Dacă ar fi după mine aș merge la volume mici pe finisaj doar cu ulei, la proiectele personale folosesc și eu uleiul Woca – danez, în care am deja mare încredere.

Succes și spor la muncă!

masa Provence extensibila finisata cu lac poliuretanic si pompa Kremlin
3 poze au fost adaugate la acest articol.

Vezi galeria →

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.