Bancă din lemn și metal – de vânzare pe Amazon

banca de lemn asezarea bancii in parc

Sunt la capitolul inspirație – o bancă din lemn și metal modulară mi se pare simplu de construit, dacă nu vreți să o faceți singuri.

Știu că circulă o vorbă că ce-i bătut în cuie și legat cu sârmă e lucru românesc, dar asta nu denotă decât că românul este meșter mare care se descurcă în orice situație. Ideile bune merită răspăndite și pe Amazon.com am găsit o idee foarte frumoasă. Banca de lemn, pe cadru metalic, cu spătarul convertibil în masă. Este practică, costă 150 de dolari la ei și nu cred că se merită transportul până aici. Pretul de vânzare mă face să mă găndesc ca daca scădem profitul comercial atât al lui Amazon, cât și al fabricantului, costurile cu materialele, fără manoperă, sunt rezonabile pentru a deveni un proiect DIY.

banca de lemn
masa in familie – in grădina

Materiale și unelte necesare:

  • profil rectangular de metal 60×60
  • șipci de lemn
  • surube cu cap inecat cu șaibă și piulită
  • polizor unghiular
  • mașină de înșurubat
  • fierăstrău pendular de mână
  • vopsea, pensula, șmirghel

Imaginile sunt reprezentative, cotele ar trebui aproximate ochiometric, după necesități, iar mecanica sistemului de rabatare a spătarului poate suferi îmbunătățiri sau modificări. E toamnă, nu e chiar vremea de stat pe bancă, dar e vreme suficientă toată iarna de mustăcit la idee și de pregătit pentru primăvară un produs frumos.

banca de lemn
pereche de banci cu masa
banca de lemn
banca la care i se intoarce spatarul

O bancă din lemn și metal pentru amenajarea spațiului sub cerul liber trebuie construită cu elemente distanțate din lemn, pentru a evita deformările ce strică structura blaturilor și cu metal galvanizat și bine protejat pentru eliminarea ruginei.

Bancă din lemn și metal
Bancă din lemn și metal
Bancă din lemn și metal
Banca convertibila
Bancă din lemn și metal
asezarea bancii in parc

Cu drag, de meștereală.

Update 2020 – Normal ar fi ca pentru grădinile rustice să mergem doar pe bănci din lemn, dar unde găsim și beton sau pavaj poate fi folosit și metal. Metalul aduce suplețe la o rezistență sporită, însă vopseaua poate reduce sentimentul de natural. Cred că din conformația terenului se impune construirea unor scări din lemn ca și în articolul – Scari din lemn si piatra pentru amenajarea peisagistică a pantelor

Update 2021 – Am scris tot legat de Amazon – Furia ambalării sau despachetare fără frustrare

Catalog online mobila din stejar masa din lemn scaun din lemn

banca de lemn
5 poze au fost adaugate la acest articol.

Vezi galeria →

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.